Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικό άνοιγμα με το βλέμμα σε Jackson Hole και Αφγανιστάν

χρηματιστές στη wall street

Με το βλέμμα στο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής του Jackson Hole το οποίο ξεκινά σήμερα άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες των αξιωματούχων της FED (o Τζερόμ Πάουελ μιλά την Παρασκευή), αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τον πληθωρισμό, την αγορά εργασίας, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και κυρίως την μείωση του ρυθμού μηνιαίας αγοράς ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα. Η αγορά περιμένει να δει αν θα υπάρξει κάποιο σήμα προς τη συνεδρίαση των αξιωματούχων της FED του Σεπτεμβρίου για την έναρξη του tapering.

Παράλληλα η αγορά αναλύει την εκτίμηση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο, την οποία τοποθετεί στο 6,6%, ελαφρώς βελτιωμένη από την προηγούμενη εκτίμηση του για 6,5% αλλά λίγο χαμηλότερα από την εκτίμηση  των αναλυτών του Dow Jones που την τοποθετούν στο 6,7%.

Στα στοιχεία από την αγορά εργασίας, 353.000 αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ελαφρά αυξημένα από τις 349.000 που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη Παρασκευή, και λίγο πιο πάνω από την εκτίμηση της αγορά για 350.000 αιτήσεις.

Πέρα από αυτά, η αγορά παρακολουθεί με αγωνία τα νέα από το Αφγανιστάν μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, η οποία συνέπεσε με το άνοιγμα της Wall Street.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 34.391 μονάδες με πτώση -0,04%, ο S&P 500 στις 4.482 μονάδες με πτώση 0,29% και ο Nasdaq στις 15.000 μονάδες με πτώση 0,28%