Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτικές κινήσεις στο άνοιγμα, με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Χρηματιστήριο

Με οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το πρώτο μισάωρο από το άνοιγμα της Δευτέρας, με την αγορά να παραμένει επιφυλακτική ενόψει των νέων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό την Πέμπτη (δείκτες τιμών καταναλωτή Μαΐου).

Την Κυριακή, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εμφανίστηκε καθησυχαστική, δηλώνοντας πως το πακέτο για τη στήριξη των υποδομών που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν αναμένεται να ενισχύσει τον πληθωρισμό οδηγώντας σε υψηλότερα επιτόκια, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός ήταν ήδη υπερβολικά χαμηλός το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα η αγορά αξιολογεί την ιστορική απόφαση των χωρών της G7 για την επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα. «Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες», ανέφερε μια ανακοίνωση των υπουργών που είδε το Reuters.« Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζεται.

Η Tesla  βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση του Elon Musk, μέσω Twitter, ότι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων τερμάτισε την προγραμματισμένη παραγωγή του Model S Plaid Plus. Η μετοχή υποχωρεί κατά 2,13%.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές meme, με την AMC να ενισχύεται κατά 15,74% και την Gamestop κατά 5,62%. Με ήπιες απώλειες κινούνται οι μετοχές FAANG.

Λίγο πριν την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί στις 34708,66 μονάδες με απώλειες -0,14%, ο S&P 500 κινείται στις 4.222,56 με πτώση -0,17% και ο Nasdaq  στις 13.809,87 μονάδες, με απώλειες -0,03%.