Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψε πάνω από τις 35.000 μονάδες ο Dow Jones, πτωτική η εβδομάδα για τους δείκτες

χρηματιστές στη wall street

Πίσω τους άφησαν τον προβληματισμό που προκάλεσαν οι δημοσιεύσεις των πρακτικών της FED οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones να επιστρέφει σε θετικό έδαφος μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.120,08 μονάδες, με άνοδο 0,65%, ο S&P 500  στις 4.441,67 μονάδες, με κέρδη 0,81% ενώ ο Nasdaq στις 14.714,66 μονάδες, με άνοδο 1,19%.

Ωστόσο η εβδομάδα – η οποία σημαδεύτηκε από τα αρνητικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις σε ΗΠΑ και Κίνα, την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν αλλά και την αποκάλυψη πως οι αξιωματούχοι της FED μελετούν μια μείωση στο ρυθμό  αγοράς ομολόγων από τα 120 δισ. δολάρια ανά μήνα – έκλεισε με συνολικές απώλειες για του δείκτες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,11%, τον S&P 500 κατά 0,59% και τον Nasdaq κατά 0,73%.

Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσέφεραν οι μετοχές των Microsoft (+2,56%), Home Depot (+1,90%) και Cisco (+1,66%), ενώ Walgreens, Nike, Salesforce, Disney και Apple έκλεισαν με κέρδη άνω του 1%. Μάλιστα η τελευταία ανακοίνωσε πως θα καθυστερήσει η επιστροφή των εργαζόμενών της στα γραφεία έως τον Ιανουάριο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Μόλις 6 μετοχές του δείκτη έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, χωρίς καμία να σημειώσει απώλειες μεγαλύτερες του 1%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Intel (-0,82%), ενώ ακολούθησαν οι μετοχές της Coca Cola (-0,44%) και της Amgen (-0,38%), με τις Visa, Chevron και Honeywell να κλείνουν οριακά σε αρνητικό έδαφος.

Από τις μετοχές του S&P 500,  ξεχώρισε η NVIDIA η οποία έκλεισε στο +5,14%, παρά την είδηση πως οι αρχές της Βρετανίας βάζουν στο μικροσκόπιο το deal των 40 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του βρετανικού κατασκευαστή chip Arm.

Στο +4,43% έκλεισε η μετοχή της Abiomed μετά την εξέταση από τον FDA μιας επαναστατικής διαδερμικής αντλίας καρδιάς, μικρού μεγέθους, που δημιούργησε η εταιρεία. Στο +4,32% έκλεισε η Lumen Technologies, μετά την είδηση πως σκοπεύει να πουλήσει το τηλεπικοινωνιακό ης δίκτυο στις ΗΠΑ στο Apollo Global Managment έναντι 7,5 δισ. δολάρια.

Στο +5,64%+ έκλεισε η μετοχή της Spotify, η οποία ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Στο +1,52% έκλεισε  η μετοχή της Adobe η οποία προχωρά στην εξαγορά της Frame.io. Την μεγαλύτερη πάντως άνοδο μεταξύ των μετοχών του Nasdaq σημείωσε η μετοχή της Regencell Bioscience που έκλεισε στο +204,13%.