Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ, σε αρνητικό έδαφος πέρασαν οι βασικοί δείκτες

Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος περάσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης.

Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών (Amazon, Apple, Alphabet, Microsoft και Netflix) κινούνται σε αρνητικό έδαφος. .

Η αγορά συνεχίζει να μελετά τα εταιρικά αποτελέσματα, έχοντας πάντα την προσοχή της στραμμένη και προς το Κογκρέσο και τις διεργασίες για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.  Ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε την Τρίτη σε πρόταση των νομοθετικών οργάνων για περιορισμό ή σταδιακή ενίσχυση των πληρωμών σε άτομα υψηλού εισοδήματος στο πλαίσιο του πακέτου οικονομικής στήριξης.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έχει προγραμματιστεί επίσης να μιλήσει για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης αργότερα την Τετάρτη.

Από τα εταιρικά αποτελέσματα που ήδη ανακοινώθηκαν ξεχωρίζουν αυτά της Twitter, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street. Έτσι αυτή την ώρα η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 10,50%. Αντίστοιχα, άνοδο 8,58% καταγράφει η μετοχή της Under Armour,  καθώς η εταιρεία ένδυσης κατάφερε και αυτή να ενισχύσει τις πωλήσεις της (κυρίως τις διαδικτυακές) σημειώνοντας κέρδη ρεκόρ στο δ τρίμηνο.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η  Coca-Cola με την μετοχή της εταιρεία να ενισχύεται στο 0,76%. Η μετοχή Lyft σημειώνει  άνοδο 8,20% ενώ  η μετοχή της Uber κινείται στο +4,12% καθώς τα κέρδη τους ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Cisco υποχωρεί κατά 4,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τεχνολογίας για μείωση των εσόδων για ένα ακόμη τρίμηνο, ενώ η μετοχή της General Motors υποχωρεί κατά 5,65% αφού η εταιρεία προειδοποίησε ότι μια παγκόσμια έλλειψη τσιπ ημιαγωγών θα μπορούσε να μειώσει τα κέρδη της κατά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Αύξηση 0,26% καταγράφει η μετοχή της Elli Lily, αφού έγινε η τελευταία φαρμακοβιομηχανία που έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη συνδυασμένη θεραπεία αντισωμάτων για την καταπολέμηση του COVID-19.

Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, αυξήθηκε 1,4% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εργασίας την Τετάρτη. Ο ευρύτερος CPI έλαβε και πάλι ώθηση από τις υψηλότερες τιμές της βενζίνης, σημειώνοντας άνοδο 0,3% από τον προηγούμενο μήνα και 1,4% από τον προηγούμενο χρόνο.

‘Ετσι, παρά το θετικό άνοιγμα των πρώτων λεπτών, πλέον ο Dow Jones κινείται με απώλειες 0,19% στις  31.317 μονάδες, ο S&P 500 στις 3.898,37 μονάδες με πτώση  -0,33% και ο Nasdaq  στις 13.920,57 μονάδες με απώλειες -0,62%.