• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα της Τετάρτης, αναμένοντας τις ανακοινώσεις της FED

    Wall Street


    Αρνητικό είναι το κλίμα κατά το άνοιγμα της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις της FED, η οποία ολοκληρώνει σήμερα τη συνεδρίασή της για τον Μάρτιο.

    Η αγορά δεν αναμένει να υπάρξουν άμεσες αλλαγές στην υποστηρικτική στρατηγική των μηδενικών επιτοκίων, ωστόσο περιμένει να αξιολογήσει τα όσα θα δηλώσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο πρόεδρός της, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τις προοπτικές για την αύξηση του πληθωρισμού και την αντιμετώπιση της ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, καθώς και την επίπτωση που μπορεί να έχει το νέο πακέτο τόνωσης των 1,9 δισ. δολαρίων.

    Ήδη πάντως η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνεχίζει την ανοδική της πορεία, σε υψηλά 14 μηνών, φτάνοντας στο επίπεδο του 1,67%.

    Από εκεί και πέρα, οι αναλυτές είδαν με απογοήτευση τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών τον Φεβρουάριο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στις 1,42 εκατ., την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στο 1,75 εκατ.

    Αντίθετα, οι  κατασκευαστικές άδειες έφτασαν στα 1,682 εκατομμύρια ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

    Αυτή την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 32.850,13 ενισχυμένος κατά 0,07%, έχοντας πάντως υποχωρήσει από τα αρχικά κέρδη που κατέγραφε κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

    Αντίθετα, ο S&P 500 κινείται στις 3.949,24 μονάδες, με απώλειες -0,34%, ενώ ο Nasdaq στις 13.386,72 μονάδες, με πτώση -0,63%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη στήριξη στον δείκτη προσφέρει αυτή τη στιγμή η μετοχή της εταιρείας πετροχημικών Dow Inc. (3,02%) ενώ ακολουθεί η μετοχή της Caterpillar (1,52%). Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν η αλυσίδα φαρμακείων Walgreens (-2,59%), η Apple (-1,73%) και η Walt Disney (-0,90%).



    ΣΧΟΛΙΑ