Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αρνητικό άνοιγμα την Παρασκευή – Προβληματισμός για Τραμπ, απογοήτευση από την αγορά εργασίας

wall street

Με απώλειες άνοιξε η Παρασκευή στη Wall Street, στον απόηχο της είδησης για τα θετικά τεστ στον κορονοϊό για το ζεύγος Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ αλλά και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο, τα οποία δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μάλιστα, εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου, όπως ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.  Ο 74χρονος πρόεδρος και η σύζυγός του φέρονται να κόλλησαν έπειτα από την επαφή τους με την στενή τους συνεργάτιδα, Χόουπ Χιξ, η οποία παρουσιάζει επίσης συμπτώματα της COVID-19. Η Χιξ βρισκόταν στο προεδρικό αεροσκάφος μαζί με τον πρόεδρο όταν ο Τραμπ ταξίδεψε την Τρίτη στο Κλίβελαντ, για το πρώτο ντιμπέιτ με τον Τζο Μπάιντεν.

Οι αναλυτές της Wall Streeet εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτική κατάσταση που θα επικρατήσει, ενώ ορισμένοι επενδυτές προβληματίζονται για το κατά πόσο μια καραντίνα του προέδρου θα πλήξει την προεκλογική του εκστρατεία.

Η ασθένεια του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο που το βλέμμα της αγοράς έχει στραφεί ξανά στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για το νέο πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία. Οι Δημοκρατικοί έχουν προτείνει ένα σχέδιο ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, μέγεθος το οποίο ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικανοί που ελέγχουν τη Γερουσία θεωρούν απαγορευτικό.

Την ίδια ώρα, αρνητικά στην αγορά λειτούργησε η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Σεπτέμβριο. Η αμερικανική οικονομία προσέθεσε 661.000 νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν πως ο αριθμός αυτός θα έφτανε τις 800.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πάντως, περίπου μια ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, οι βασικοί δείκτες έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις ισχυρές αρχικές τους απώλειες. Έτσι ο Dow Jones υποχωρεί στις 27.618,21 μονάδες με απώλειες -0,71%, ο S&P 500 στις 3.358,44 με πτώση -0,66% και ο  Nasdaq  στις 11.236,39 μονάδες με απώλειες  -0,80%.

Από τις μετοχές του Dow Jones, μόνο 3 κινούνται αυτή την ώρα σε θετικό έδαφος (Dow 0,56%,Salesforce.com 0,36% και 3M 0,01%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι Amgen (-2,10%) και Boeing (-2,82%).