• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες στο άνοιγμα, με απογοήτευση για Κογκρέσο και Brexit – Άλμα 11% για τη μετοχή της Disney

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Με απώλειες άνοιξαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, περιορίζοντας ωστόσο μετά το πρώτο μισάωρο την πτώση τους.

    Στο μικροσκόπιο των επενδυτών βρίσκονται οι αρνητικές προοπτικές γύρω από το ζήτημα της ολοκλήρωσης της μεταβατικής περιόδου του Brexit και των διαπραγματεύσεων για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ, η οποία φαίνεται πως καταλήγει σε αποτυχία, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Τόσο η πλευρά της Βρετανίας όσο και ο Μπόρις Τζόνσον εμφανίζονται απαισιόδοξοι, με τον Βρετανό πρωθυπουργό μάλιστα να καλεί τις βρετανικές επιχειρήσεις να προετοιμάζονται για μια πιθανότητα no-deal Brexit.

    Παράλληλα η αμερικανική αγορά παρακολουθεί απογοητευμένη τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας στο Κογκρέσο. Η απαισιοδοξία επέστρεψε μεταξύ των επενδυτών καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έδειξαν ότι δεν επιθυμούν να δεχτούν ορισμένα στοιχεία της συμβιβαστικής πρότασης των 908 εκ. δολαρίων.

    Από την άλλη, η αγορά αναμένει τη θετική απόφαση της FED για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, μετά και την θετική εισήγηση της συμβουλευτικής επιτροπής των ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων.

    Κάπως έτσι, μία ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί στις 29.929,36 μονάδες με απώλειες -0,23%, ο  S&P 500 στις 3.653,88 με πτώση  -0,39% ενώ ο  Nasdaq στις 12.371,51 με απώλειες -0,28%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η μετοχή της Disney ξεχωρίζει με άλμα 11,33%, μετά την ανακοίνωση της ότι οι συνδρομητές στην υπηρεσία Disney+ θα μπορούσε να τριπλασιαστούν στα 260 εκατ. μέχρι το 2024.  Τις μεγαλύτερες πιέσεις, στον αντίποδα, δέχεται η Goldman Sachs με απώλειες -2,17%

    Διαβάστε επίσης: 

    UBS: Το 2021 θα φέρει νέα ανοδική κίνηση στις μετοχές – Επτά συμβουλές

    Χρηματιστήριο: Άνοδος με τράπεζες, Μυτιληναίο και Τέρνα Ενεργειακή

    Γιατί το 2020 «έκαψε» τους short sellers



    ΣΧΟΛΙΑ