• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες μετά την επιτάχυνση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου αλλά και την νέα άνοδο του πετρελαίου, μετά και τη νέα επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones  42.454,12 μονάδες με απώλειες -0,14%, ο S&P 500 στις 5.780,05 μονάδες με πτώση -0,21% και ο Nasdaq στις 18.282,05 μονάδες με απώλειες -0,05%.

    Οι επενδυτές είδαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα πως τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να επιταχύνεται τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 0,2% κατά τη διάρκεια του μήνα. Η άνοδος αυτή εξέπληξε τους οικονομολόγους. Σε επίπεδο έτους ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,4%. Υπενθυμίζεται πως η FED είχε προχωρήσει τον προηγούμενο μήνα σε μείωση των επιτοκίων της κατά 50 μ.β.

    Τα στοιχεία έρχονται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η Federal Reserve μπορεί να επιβραδύνει τον ρυθμό των μελλοντικών περικοπών. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, τα δεδομένα  υποδηλώνουν πιθανότητα 80% για μια ακόμα περικοπής κατά ένα τέταρτο της μονάδας . Την ίδια ώρα, ο  Πρόεδρος της Fed Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, δήλωσε στη Wall Street Journal ότι θα ήταν θετικός σε ένα πάγωμα των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα τον Νοέμβριο.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 9 έκλεισαν με άνοδο, με τη μεγαλύτερη να καταγράφει η UnitedHealth Group στο +1,09%. Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Walmart (-1,03%), Verizon Communications (-1,08%), 3M (-1,15%), Home Depot (-1,47%) και Boeing (-1,78%).

    Εκτός του Dow Jones, η μετοχή της Pfizer σημείωσε πτώση 2,85% αφού το fund Starboard Value που λειτουργεί ως ακτιβιστής επενδυτής κατηγόρησε την εταιρεία ότι απείλησε δικαστικά δύο πρώην στελέχη της που εναντιώθηκαν με την πολιτική της.

    Η μετοχή της Universal Insurance έκλεισε με άνοδο 11,79% καθώς ο τυφώνας Μίλτον πέρασε από τη Φλόριντα με μικρότερες από τις αναμενόμενες ζημιές.

    Η μετοχή της AMD  σημείωσe πτώση 4% μετά την κυκλοφορία ενός νέου της AI τσιπ, ανταγωνιστικό της Nvidia (+1,63%).

    H μετοχή της TD Bank έκλεισε με απώλειες 5% μετά την είδηση πως θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 3 δισ. ευρώ καθώς δεν κατάφερε να σταματήσει το ξέπλυμα χρήματος από καρτέλ ναρκωτικών.

    Διαβάστε επίσης

    Ταγιάνι: Αναμένουμε συγγνώμη του Ισραήλ για τα πυρά κατά των κυανόκρανών μας στον Λίβανο

    Λίβανος: Τουλάχιστον 18 νεκροί και 92 τραυματίες από την επίθεση του Ισραήλ στη Βηρυτό

    Πετρέλαιο: Η ανησυχία για τη Μέση Ανατολή έφερε νέα άνοδο 3,7% για το Brent



    ΣΧΟΛΙΑ