• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες 1,67% για τον Nasdaq μια μέρα πριν την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ – Βουτιά 6,47% για την Intel

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Στο κόκκινο επέστρεψε η Wall Street μια μέρα πριν την ομιλία του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 40.712,78 μονάδες με πτώση -0,43%, ο S&P 500  υποχώρησε στις 5.570,64 μονάδες με απώλειες -0,89%, ενώ ο Nasdaq στις 17.619,35  μονάδες με απώλειες -1.67%

    Οι μετοχές δέχθηκαν πίεση από την απότομη αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, με το 10ετές να βλέπει την απόδοσή του να αυξάνεται περίπου κατά 10 μονάδες βάσης, στο 3,875%.

    H άνοδος αυτή των αποδόσεων ήρθε καθώς δύο έρευνες της S&P διαπίστωσαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με μικρή ταχύτητα αυτόν τον μήνα, υποδεικνύοντας μικρή απειλή ύφεσης.  Ξεχωριστά, οι αρχικές αιτήσεις για καταβολή επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν σε 232.000 για την εβδομάδα που έληξαν στις 17 Αυγούστου, από 228.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά εξακολουθούν να σηματοδοτούν ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο απολύσεων.

    Οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Οικονομικό Συμπόσιο του Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, ελπίζοντας για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιτοκίων. Οι traders θεωρούν σίγουρη την μείωσης των επιτοκίων τον επόμενο μήνα, πεποίθηση που ενισχύθηκε μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της FED, με την πλειοψηφία των αξιωματούχων να θεωρούν «πιθανότατα σκόπιμο» να υπάρχει μια τέτοια κίνηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Αυτό που πάντως διχάζει προς το παρόν του traders, σύμφωνα και με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME , είναι το αν αυτή η μείωση θα είναι κατά ένα τέταρτο ή μισή ποσοστιαία μονάδα.

    Ποιες μετοχές ξεχώρισαν

    Η πληροφορική ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις μεγαλύτερες απώλειες την Πέμπτη, με την Intel να ηγείται των απωλειών, με πτώση -6,12%, τη μεγαλύτερη για τις μετοχές του Dow Jones, ενώ και η μετοχή της Nvidia δεν μπόρεσε να δώσει κάποια στήριξη, αφού υποχώρησε κατά -3,70%

    H πτώση της Intel, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη για μετοχή του S&P 500, καθώς η Moderna έκλεισε στο -6,47%. Ισχυρές ήταν οι απώλειες και για τη Tesla κλείνοντας στο -5,65%.

    Η μετοχή που ξεχώρισε ήταν αυτή της Peloton, στην καλύτερη ημέρα της ιστορίας της, κλείνοντας στο +35,42%, αφού η εταιρεία σημείωσε την πρώτη της αύξηση πωλήσεων εδώ και  εννέα τρίμηνα, καθώς εφαρμόζει το σχέδιο ανάκαμψης της. Η Peloton ξεπέρασε τις εκτιμήσεις εσόδων και κατέγραψε μικρότερη από την αναμενόμενη απώλεια 8 σεντς ανά μετοχή.

    Βαριές απώλειες 14,70% σημείωσε και η Snowfall αν και η η εταιρεία λογισμικού είδε να επιβραδύνεται η ανάπτυξή της σημειώνοντας πτώση κερδών και εσόδων στο πιο πρόσφατο τρίμηνο.

    Η μετοχή της Zoom σημείωσε άνοδο 12,97%, παρά την πτώση των κερδών και των εσόδων του δεύτερου τριμήνου.

    Η μετοχή της Urban Outfitters μειώθηκε κατά 9,57%, αφού ο η αλυσίδα καταστημάτων ρούχων ανέφερε ότι οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου σε τοποθεσίες ανοιχτές για τουλάχιστον ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 9,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι JPMorgan (0,98%), American Express (0,62%) και Johnson & Johnson (0,58%). Πέρα από τη βουτιά της Intel, ισχυρές απώλειες σημείωσαν επίσης οι Amazon.com -2,21% και  Microsoft  -2,03%. Μόλις 9 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, ενώ οι υπόλοιπες 21 με απώλειες.

    Διαβάστε επίσης

    Παρέμεινε σε θετικό έδαφος ο Stoxx 600 με τις ευρωαγορές να ετοιμάζονται για την ομιλία Πάουελ

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για WTI και Brent μετά την πτώση στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο

    Χρηματιστήριο: Με Ελλάκτωρ και Viohalco επέστρεψε πάνω από τις 1.435 μονάδες – Ανάκαμψη για Jumbo, ισχυρά κέρδη για Motor Oil



    ΣΧΟΛΙΑ