• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες 1,12% για τον Nasdaq πριν τις ανακοινώσεις της Nvidia – Γιατί κατέρρευσε η μετοχή της Super Micro Computers

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με απώλειες, αλλά όχι στα χαμηλά της ημέρας, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, με το ενδιαφέρον της αγοράς να είναι πάνω στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς η Nvidia ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου με το κλείσιμο της συνεδρίασης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 41.091,42 μονάδες με απώλειες -0,39%, ο S&P 500 στις 5.592,18 μονάδες με πτώση -0,60% ενώ ο Nasdaq στις 17.556,03 μονάδες με βουτιά -1,12%.

    Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με απώλειες 2,1%  πριν από την ανακοίνωση των κερδών δεύτερου τριμήνου του κατασκευαστή τσιπ μετά το κουδούνι κλεισίματος.  Η Wall Street αναμένει ότι η Nvidia θα ανακοινώσει κέρδη 65 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 28,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, η Nvidia σημείωσε κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 13,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπαίνοντας στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι μετοχές της Nvidia είχαν αυξηθεί κατά 159% το 2024.

    Σύμφωνα με την αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, τα αποτελέσματα της Nvidia αναμένεται να φέρουν μια ανατροπή της τάξης του 10% στις μετοχές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ανάλογα με το αν θα είναι θετικά ή αρνητικά. Μία κίνηση που θα διαγράψει ή θα προσθέσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

    Η εταιρεία που κατασκευάζει τσιπ και έχει συνδεθεί με την είσοδο στην Τεχνητή Νοημοσύνη αντιπροσωπεύει το 6,7% του S&P 500, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μετά την Apple Inc. Έχει επίσης μια στάθμιση άνω του 8% στον Nasdaq 100 και αποτελεί το 14% του δείκτη Philadelphia Semiconductor Index.

    Μεγάλο «βαρίδι» της ημέρες ήταν η μετοχή της Super Micro Computers, η οποία σημείωσε απώλειες19,02%, έχοντας νωρίτερα φτάσει να υποχωρεί έως και 26%, αφού ο κατασκευαστής διακομιστών δήλωσε ότι θα καθυστερήσει την υποβολή της ετήσιας έκθεσής του, καθώς όπως ανάφερε απαιτείται πρόσθετος χρόνος για τη διοίκηση της προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της για τον σχεδιασμό και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων της. Η είδηση ήρθε μια μέρα αφότου ο short seller Hindenburg Research δημοσίευσε μια έκθεση που ισχυρίστηκε ότι βρήκε, μεταξύ άλλων, «κραυγαλέες λογιστικές κόκκινες σημαίες» στην εταιρεία.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόνο 10 έκλεισαν με άνοδο, με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφουν οι American Express (0,82%), Merck & Co. (0,80%) και Amgen (0,78%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη κατέγραψαν οι Nike (-2,93%) και Intel (-2,29%), ενώ με απώλειες άνω του 1% έκλεισαν οι Salesforce – η οποία επίσης ανακοινώνει αποτελέσματα με το κλείσιμο της συνεδρίασης – Cisco,Disney, Amazon και Boeing.

    Εκτός του Dow Jones, η μετοχή της Ambarella  έκλεισε με άνοδο 10,63% καθώς η εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγώνανακοίνωσε προσαρμοσμένες ζημίες δεύτερου τριμήνου ύψους 13 σεντς ανά μετοχή, μικρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Παράλληλα, δήλωσε πως  αναμένει έσοδα τρίτου τριμήνου μεταξύ 77 και 81 εκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από τις προσδοκίες της Wall Street για 69 εκατομμύρια δολάρια.

    Η μετοχή της Foot Locker μειώθηκε κατά 10,24% καθώς αν και η εταιρεία πώλησης υποδημάτων κατέγραψε ζημιές δεύτερου τριμήνου που ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες, αλλά απογοήτευσε τους επενδυτές διατηρώντας την ίδια καθοδήγηση για το δημοσιονομικό έτος.

    Η μετοχές της Chewy aυξήθηκε κατά 11,06% αφού ο η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά κέρδη δεύτερου τριμήνου.

    Η PVH σημείωσε πτώση 6,42% καθώς η ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων Tommy Hilfiger και Calvin Klein, ανακοίνωσε κέρδη δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά δήλωσε ταυτόχρονα πως τα έσοδα στις διεθνείς δραστηριότητές της μειώθηκαν κατά 4%, «κυρίως λόγω του δύσκολου καταναλωτικού περιβάλλοντος στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Αυστραλία».

    Τέλος η μετοχή της Berkshire Hathaway αυξήθηκε κατά  0,86%. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είδε για πρώτη φορά την  κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, ωστόσο το άσχημο κλίμα στη Wall Street πίεσε τη μετοχή. Με το κλείσιμο η κεφαλαιοποίησή της υπολογιζόταν στα 993,89 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης

    Nvidia: Όλα τα βλέμματα της Wall Street στα αποτελέσματα της πιο πολύτιμης μετοχής

    Πετρέλαιο: Δεύτερη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση για WTI παρά τη νέα μείωση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Ήπια άνοδος με βοήθεια από τις ασφαλιστικές μετοχές – Η Coca Cola HBC βοήθησε τον FTSE 100 να περιορίσει τις απώλειες



    ΣΧΟΛΙΑ