• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Αντίδραση με άνοδο 1% μετά τη χειρότερη εβδομάδα του έτους – Ανάσα για την Nvidia με άνοδο 3,5%

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ισχυρή αντίδραση έβγαλε τη Δευτέρα η Wall Street,  μετά το νέο sell-off των τεχνολογικών μετοχών της περασμένης Παρασκευής, με το οποίο ολοκληρώθηκε μια εντελώς απογοητευτική πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για τις αμερικανικές μετοχές.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε τη Δευτέρα στις 40.829,59 μονάδες με άνοδο 1,20%, ο S&P 500, ο οποίος σημείωσε την περασμένη εβδομάδα το χειρότερο του πενθήμερο από τον Μάρτιο του 2023, έκλεισε στις  5.471,05 μονάδες με άνοδο 1,16%, ενώ ο Nasdaq  ολοκλήρωσε στις 16.884,60 μονάδες με κέρδη 1,16%.

    Οι μετοχές της τεχνολογίας, οι οποίες οδήγησαν τις απώλειες την περασμένη εβδομάδα, ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της Δευτέρας. Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών λιανικού εμπορίου, οι τράπεζες και η βιομηχανία, ενώ ιδιαίτερο άλμα σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με προϊόντα κάνναβης, μετά τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως είναι υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

    Η αγορά είδε επιτέλους την αγαπημένη μετοχή του ράλι της Τεχνητής Νοημοσύνης, Nvidia, να κλείνει στο +3,54%, δίνοντας ανάσα στον τεχνολογικό κλάδο. Η μετοχή είχε παρασύρει μαζί της την αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, υποχωρώντας συνολικά κατά 14%. Ισχυρή ήταν η άνοδος και για την Super Micro Computer, κλείνοντας στο +6,06%, την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500.

    Οι επενδυτές αναμένουν δύο βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα που θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη στήριξη στην αγορά, εν αναμονή και των αποφάσεων της FED στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι αναφορές τιμών καταναλωτή και παραγωγού του Αυγούστου αναμένεται να δημοσιευτούν την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί, αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Verizon Communications (3,84%) και Boeing (3,36%). Οι μετοχές των Travelers, American Express, Amazon.com, Visa και JPMorgan Chase έκλεισαν με άνοδο άνω του 2% ενώ οι Goldman Sachs, Amgen, Honeywell International, Home Depot, Caterpillar, IBM, Johnson & Johnson, Chevron, Dow, Microsoft και Coca-Cola με άνοδο άνω του 1%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 έκλεισαν με πτώση (3M -0,11%, UnitedHealth Group -0,47%, Nike -1,41% και Merck -2,07%).

    Οριακά θετικά, στο +0,04% έκλεισε η Apple, η οποία νωρίτερα παρουσίασε τα νέα της iPhone16, κρατώντας ωστόσο σταθερές τις τιμές τους, κάτι που προβλημάτισε την αγορά.

    Εκτός Dow Jones, η μετοχή της Palantir έκλεισε στο +14,08% και της Dell στο +3,81% αφού ο S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι οι μετοχές θα ενταχθούν στον S&P 500.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για το WTI καθώς η τροπική καταιγίδα Francine πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού

    Ευρωαγορές: Οι δείκτες ξεκινούν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο

    Apple: Αυτά είναι τα νέα iPhone16 και iPhone Pro – Ποιες οι τιμές τους



    ΣΧΟΛΙΑ