Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδο δείχνουν τα futures στον απόηχο των ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων

Wall Street

Υψηλότερα αναμένεται να κινηθεί η Wall Street την Τετάρτη, αφού τα ισχυρά κέρδη των εταιριών τεχνολογίας έδωσαν μεγάλη δυναμική στην αγορά σήμερα και η φούσκα των GameStop και AMC ολοένα και…ξεφουσκώνει.

Η χθεσινή ανοδική συνεδρίαση αποτύπωσε το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,57% στις 30.687,48 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,39% στις 3.826,31 και ο Nasdaq με άνοδο 1,56% στις 13.612,78 μονάδες. Μπορεί η μεγαλύτερη είδηση της ημέρας να ήρθε μετά το κλείσιμο, ωστόσο φαίνεται πως τα αποτελέσματά της θα φανούν ιδιαίτερα σήμερα. Ο λόγος γίνεται για τα εταιρικά αποτελέσματα της Amazon, τα έσοδα της οποίας το τρίμηνο ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια (125,56 δισ. δολάρια). Ωστόσο η αγορά βλέπει με απογοήτευση την αποχώρηση ενός εκ των κορυφαίων CEO παγκοσμίως και ιδρυτή της Amazon, του Jeff Bezos, στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς και να δίνει τη θέση του στον Άντι Τζέισι, CEO της Amazon Web Services.

Ωστόσο οι επενδυτές βλέπουν με ενδιαφέρον και αισιοδοξία τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, γεγονός που δημιουργεί μια μικρή αίσθηση ανάκαμψης στην αγορά. Περισσότερο από το 80% των οικονομικών αναφορών από εταιρείες S&P 500 μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη. Και όλα αυτά, ενώ η επενδυτική φρενίτιδα της GameStop και AMC φαίνεται πως τελειώνει, αφού χθες η μετοχή της GameStop υποχώρησε κατά 60,01% στα 90,00 δολάρια, ενώ αυτή της AMC κατά 41,29% στα 7,82 δολάρια. Ωστόσο αυτή τη στιγμή προσυνεδριακά η μετοχή της GameStop κερδίζει πάνω από 2% και της AMC πάνω από 7%, χωρίς ωστόσο αυτό να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές.

Οι δημοκράτες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισαν την Τρίτη σύμφωνα με τις γραμμές του κόμματος για να ξεκινήσουν συζήτηση για ένα δημοσιονομικό πακέτο το 2021 με οδηγίες δαπανών για βοήθεια σε όσους επλήγησαν από τον κορονοϊό, κάνοντας το πρώτο βήμα για την προώθηση του προτεινόμενου πακέτου 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Η μάχη φυσικά συνεχίζεται, με τη υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen καλεί μια συνεδρίαση κορυφαίων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την αστάθεια της αγοράς.

Στο οικονομικό μέτωπο, η Εθνική Έκθεση Απασχόλησης της ADP, η οποία λήγει, αναμένεται να δείξει ότι η πρόσληψη από ιδιωτικούς εργοδότες των ΗΠΑ ανακάμπτει κατά 49.000 τον Ιανουάριο μετά από απότομη πτώση τον Δεκέμβριο. Μια πιο περιεκτική αναφορά για τις θέσεις εργασίας αναμένεται την Παρασκευή.

Οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύτηκαν ελαφρώς υψηλότερα την Τετάρτη, ανεβαίνοντας στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους μετά από μια απροσδόκητη πτώση της προσφοράς αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε αργά την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού μειωθηκαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Δεδομένα από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας οφείλονται αργότερα εντός της ημέρας.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν 1,1% υψηλότερα στα 55,36$ το βαρέλι, αφού έφτασαν στο υψηλό ενός έτους στα 55,26 δολάρια την Τρίτη. Το διεθνές συμβόλαιο αναφοράς Brent σημειώνει άνοδο 1,27% στα 58,19 δολάρια, μετά την προηγούμενη άνοδο στα 58,05 δολάρια, το υψηλότερο σε περισσότερους από 11 μήνες.

Σε αυτό το κλίμα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones χάνουν ήπια 0,03%, αναμένοντας ανάκαμψη, του S&P 500 κερδίζουν 0,33% ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν πάνω από 0,68%.