Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικό άνοιγμα τη Δευτέρα με πρωταγωνίστριες ενέργεια, τράπεζες και φαρμακευτικές

γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα

Ανοδικά κινείται στο άνοιγμα της Δευτέρας η Wall Street, αφήνοντας πίσω την αρνητική εβδομάδα που προηγήθηκε, την ώρα που οι επενδυτές περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον τo συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole, που διοργανώνει η Kansas City Fed την Πέμπτη. Ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ θα κάνει την ομιλία του την Παρασκευή.

Ιδιαίτερα ανοδικά κινούνται οι φαρμακευτικές εταιρείες μετά και την είδηση για την παραχώρηση πλήρους άδειας από τη FDA στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για χρήση στους άνω των 16 ετών. Παράλληλα, η Pfizer ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της Trillium Therapeutics, έναντι του ποσού των 2,26 δισ. δολαρίων. Αυτή την ώρα η μετοχή της η μετοχή της Pfizer κινείται στο +4%, της BioNTech στο +9% ενώ της Moderna στο +5,3%.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, με τον σχετικό κλάδο του S&P 500 να κινείται στο +3,37%, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, ενώ και ο χρηματοοικονομικός κλάδος κινείται με άνοδο άνω του 1%. Η μετοχή της Chevron κινείται με άνοδο άνω του 2%, της Exxon Mobil στο +3.34% ενώ στην κορυφή των μετοχών του S&P 500 βρίσκονται οι μετοχές της Occidental Petreleum στο +6,65%, της Diamonback Energy στο +6,4%, της APA Corp στο +5,6%, της Devon Energy στο +5,37% και της Marathon Oil στο +5%.

Ανοδικά, κοντά στο +3%, κινούνται και οι μετοχές των Coinbase και Microstrategy καθώς το bitcoin επέστρεψε πάνω από τα 50.000 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, οι πωλήσεις σπιτιών αυξήθηκαν κατά 2% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020, η αύξηση ήταν 1,5%.

Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, o Dow Jones ενισχύεται στις  35.373,48 μονάδες με άνοδο 0,72%, ο S&P 500 στις 4.479,64  μονάδες με άνοδο 0,85% ενώ ο Nasdaq στις 14.889,97 μονάδες, με άνοδο 1,19%.