• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα στη Wall Street, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των κολοσσών της τεχνολογίας τις επόμενες ημέρες, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 42.387,57 μονάδες με άνοδο 0,65%, ο S&P 500 στις 5.823,52 μονάδες με κέρδη 0,27% και ο Nasdaq στις 18.567,19 μονάδες με άνοδο 0,26%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι 3M (4,44%) και Goldman Sachs (2,14%), ενώ οι American Express,  JPMorgan, McDonald’s, Walt Disney,  Caterpillar,  Salesforce,  Intel και Home Depot έκλεισαν με άνοδο άνω του 1%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσε η Boeing, κλείνοντας στο -2,79%.

    Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής – η οποία ταυτόχρονα είναι η τελευταία πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αλλά και την συνεδρίαση  της FED για τον Νοέμβριο – είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για πέντε από τις αποκαλούμενες Magnificent Seven και συγκεκριμένα των Alphabet, Microsoft, Meta Platforms,  Amazon και Apple.

    Πέρα από τα αποτελέσματα των megacaps της τεχνολογίας, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παίρνοντας μια ανάσα για την απόφαση του Ισραήλ να μην πλήξει τελικά πετρελαϊκές ή πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, κάτι που οδήγησε σε βουτιά των τιμών του πετρελαίου κατά 6% τη Δευτέρα.

    Τέλος οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα και μια σειρά από βασικά οικονομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας προκαταρκτικής ανάγνωσης για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ για το τρίτο τρίμηνο, την Τετάρτη, αλλά και τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών την Πέμπτη και την έκθεση για τις  θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου που αναμένεται την Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Βουτιά 6% για τις τιμές μετά την περιορισμένη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

    Ευρωαγορές: Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή – Βουτιά 16% για τη Philips

    JPMorgan: Viral στο TikTok σφάλμα που επέτρεπε την ανάληψη τεράστιων ποσών – Σε μηνύσεις πελατών προχώρησε η τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ