• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανοδικά οι μετοχές παρά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας, πιέσεις στον Nasdaq

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά ξεκίνησαν οι μετοχές στη Wall Street την Τετάρτη, παρά τις πιέσεις που ασκούνται στις τεχνολογικές μετοχές με τους επενδυτές να προσπαθούν να ρευστοποιήσουν ένα μέρος από τα κέρδη των προηγούμενων ανοδικών συνεδριάσεων.

    Οι επενδυτές πάντως είδαν με προβληματισμό τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο, με τον μηνιαίο μέσο όρο να διαμορφώνεται στις 320.000 νέες θέσεις εργασίας. Η αγορά ανέμενε αύξηση 900.000 θέσεων εργασίας τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα της Econoday.

    Στα θετικά της ημέρας είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μούτσιν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Νάνσι Πελόζι, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία τους επενδυτές για πιθανή συμφωνία τόνωσης της αμερικανικής αγοράς.

    Στον τομέα της Υγείας, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι τόνισε ότι ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο νωρίτερα του αναμενομένου εάν οι κλινικές δοκιμές παράγουν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Αν και οι δύο εν εξελίξει κλινικές δοκιμές στις ΗΠΑ, σε 30.000 εθελοντές, αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, ο Φάουτσι διευκρίνισε ότι ένα ανεξάρτητο συμβούλιο έχει την εξουσία να τερματίσει τις δοκιμές πολύ νωρίτερα υπό την προϋπόθεση ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα είναι υπερβολικά θετικά ή αρνητικά.

    Περίπου 45 λεπτά μετά το άνοιγμα της Wall Street o Dow Jones κινούταν στις 28.823,33 μονάδες με άνοδο 0,62%, ο  S&P 500 στις 3.543,07 μονάδες με κέρδη 0,47%, ενώ οριακά πτωτικά κινούταν ο  Nasdaq  στις 11.938,91 μονάδες με πτώση -0,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ