Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Άνοιγμα με μεικτά πρόσημα εν όψει Fed

Χρηματιστές στη Wall Street

Με απώλειες κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street λίγη ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών.

Τα αρνητικά πρόσημα κάνουν ποδαρικό στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία αναμένεται να είναι κρίσιμη, καθώς την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Την περασμένη Παρασκευή, το Triple Witching και η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης «γονάτισαν» τις αγορές, οι οποίες κατέγραψαν ισχυρές απώλειες.

Όπως έδειξαν τα futures των βασικών δεικτών νωρίτερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας, οι αγορές ενδεχομένως να κινηθούν για μία συνεχόμενη συνεδρίαση με αρνητικά πρόσημα, με τι αποδόσεις των ομολόγων να οδεύουν σε υψηλό 16 ετών (από το 2007).

Η άνοδος του πληθωρισμού κατά τον μήνα Αύγουστο δημιούργησε νέες ανησυχίες στους επενδυτές, εν όψει της νέας συνεδρίασης της Fed, κατά την οποία η κεντρική τράπεζα όλα δείχνουν πως θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της μεταξύ 5,25% – 5,50%.

Η συνεδρίαση της Fed στο προσκήνιο

Τα «στοιχήματα» των αναλυτών σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME Group κλίνουν προς το ότι οι αξιωματούχοι θα αποφασίσουν να κρατήσουν σταθερά τα βασικά επιτόκια της Κεντρικής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά 99% θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκιά της, ενώ μόλις κατά 1% θα προχωρήσει σε μία νέα αύξηση με τα επιτόκιά της να κυμαίνονται από 5,50% – 5,75%. Aναφορικά με τις επόμενες συνεδριάσεις της τράπεζας όλα τα ενδεχόμενα τίθενται εκ νέου επί τάπητος και προβλέπεται μία νέα αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας είτε στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου είτε σε αυτή του Δεκεμβρίου.

Οι αναλυτές πιθανολογούν ότι στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 69% θα κυμανθούν από 5,25% – 5,50% παραμένοντας σταθερά, ενώ κατά 30,7% θα αυξηθούν κατά 25 μονάδες βάσης και κατά 0,3% θα κυμανθούν από 5,75% – 6%. Αντίστοιχα, όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, κατά 58,1% τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά από 5,25% – 5,5%, κατά 36,8% από 5,50% – 5,75%, κατά 4,1% θα κυμανθούν από 5,75% – 6% και κατά 5,1% θα κυμανθούν από 6% – 6,25%.

Ως είθισται, επενδυτές, αναλυτές και αξιωματούχοι θα εξετάσουν ενδελεχώς τα τρέχοντα μακροοικονομικά δεδομένα. Ιδιαιτέρως, οι αξιωματούχοι θα στηριχθούν στα νέα στοιχεία με στόχο τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 34.574,60 μονάδες με ήπιες απώλειες 0,13%.

Ο S&P 500 κινείται στις 4.450,58 μονάδες, σχεδόν αμετάβλητος με οριακή άνοδο 0,01%.

Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη υποχώρηση κινείται ο κλάδος των μη διαρκών αγαθών

Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq 13,718.49 10.16 0.07%

Διαβάστε επίσης:
Παναγιωτόπουλος (ΤΕΡΝΑ ΑΕ): Οι καταστροφές στη Θεσσαλία παραπέμπουν σε μεταπολεμικές συνθήκες

Βασιλικός (ΞΕΕ): Θετικό βήμα η ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ανώτατο επίδομα θέρμανσης για τη Θεσσαλία ζητάει η ΕΣΕΕ