• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ανάκαμψη για τις τεχνολογικές μετοχές, πάρτι για S&P 500 και Nasdaq

    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν τη Δευτέρα τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να κλείνουν με κέρδη άνω του 1%, αφήνοντας πίσω την αρνητική εβδομάδα που προηγήθηκε.

    O Dow Jones έκλεισε στις 40.415,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε την ημέρα στις 5.564,41 μονάδες με κέρδη 1,08% ενώ ο Nasdaq στις 18.007,57 μονάδες με άνοδο 1,58%.

    Στο επίκεντρο της αγοράς βρέθηκε η πολιτική, με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από τη μάχη των προεδρικών εκλογών, στηρίζοντας την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις.

    Η κίνηση Μπάιντεν ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν ισχυρές πιέσεις προς τον 81χρονο πρόεδρο να αποσυρθεί, ειδικά μετά την καταστροφική του παρουσία στο debate τον περασμένο Ιούνιο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.  Η τελική απόφαση για το ποιος θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ θα ληφθεί από τους Δημοκρατικούς στο εθνικό συνέδριό τους στο Σικάγο, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, καθώς ο Τραμπ, ο οποίος μέχρι τώρα θεωρείται το μεγάλο φαβορί, δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του για επαναφορά της προστατευτικής οικονομικής πολιτικής, προμηνύοντας ένα μεγαλύτερο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Ταυτόχρονα, ωστόσο, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα υποστηρίξει αμυντικά την Ταϊβάν, αν αυτή δεν πληρώσει για την άμυνά της, σε μια πιθανή επίθεση της Κίνας. Δήλωση η οποία τρόμαξε την προηγούμενη εβδομάδα τους επενδυτές, οδηγώντας σε sell off τις τεχνολογικές μετοχές.

    Πέρα από την πολιτική, η αγορά αναμένει ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου αυτή την εβδομάδα, με το ένα τέταρτο των εταιρειών του S&P 500 να δημοσιεύει αυτή την εβδομάδα τις επιδόσεις του για το δεύτερο τρίμηνο. Μεταξύ των ονομάτων που ξεχωρίζουν είναι αυτά της Alphabet, της Tesla, της Coca Cola και της Visa.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Nike κλείνοντας με κέρδη +2,97%, ενώ στο +2,6% έκλεισε η μετοχή της Salesforce. Η Amgen ακολούθησε στο +1,41%, η Microsoft στο +1,33%, η Intel στο +1,20%, η Honeywell International στο +1,10% και η 3M  στο +1,01%.

    Στον αντίποδα, βουτιά 6,08% σημείωσε η Verizon, η οποία αν και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την αύξηση των συνδρομητών της, δεν κατάφερε να πιάσει τις προσδοκίες για τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο.

    Ισχυρές απώλειες 1,68% σημείωσε η Disney, στο -1,36% έκλεισε η Chevron ενώ στο -1,2% η UnitedHealth Group και στο -1,06% η Cisco.

    Εκτός του Dow Jones, νέα βουτιά 13,46% σημείωσε η μετοχή της CrowdStrike, με το κύρος της εταιρείας να έχει πληγεί μετά το παγκόσμιο «black out» που προκάλεσε την Παρασκευή μία προβληματική ενημέρωση ασφαλείας της για τα συστήματα της Microsoft.

    Άλμα 15,10% σημείωσε η μετοχή της Mattel, μετά από δημοσίευμα του Reuters για ενδιαφέρον εξαγοράς από την L Catterton, η οποία υποστηρίζεται από την LVMH.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Με απώλειες άνοιξε την εβδομάδα – Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου

    Ευρωαγορές: Με ισχυρή άνοδο υποδέχθηκαν την απόσυρση Μπάιντεν – Πτώση 17% για τη Ryanair

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για Eurobank, απορρόφησε το μέρισμα η ΔΕΗ, -25,4% η Attica Bank



    ΣΧΟΛΙΑ