Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall Street: Alphabet και Microsoft βύθισαν κατά 2% τον Nasdaq – Η Visa έσωσε το πρόσημο για τον Dow Jones

Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

Την τελευταία στιγμή ο Dow Jones κατάφερε να διατηρήσει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το θετικό πρόσημο, σε μια δύσκολη ημέρα για τη Wall Street υπό το βάρος των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν η Alphabet και η Microsoft.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,01% στις 31.839,11 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,74% στις 3.830,59 και τον Nasdaq να παρασύρεται στις 10.970,99 μονάδες, καταγράφοντας βουτιά -2,04%.

Η πτώση του Nasdaq ήρθε μάλιστα παρά την υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου στο επίπεδο του 4%. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η βουτιά της Alphabet, η οποία μάλιστα σημείωσε τη χειρότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2020.

Οι μετοχές της μητρικής της Google σημείωσαν πτώση 9,14%, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.  Μάλιστα, η Alphabet κατέγραψε μείωση εσόδων στο προηγούμενο τρίμηνο, καθώς οι διαφημίσεις στο YouTube δεν είχαν την ανάλογη πορεία.

Παράλληλα, ισχυρές ήταν οι απώλειες και για την Microsoft, η οποία έκλεισε στο -7,72%, σημειώνοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones, πίσω μόνο από τη μετοχή της Boeing – που επίσης απογοήτευσε με τα αποτελέσματά της-  η οποία υποχώρησε κατά -8,69%. Η Microsoft ανέφερε  χαμηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα από το cloud, αν και κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις  για τα κέρδη και τα έσοδα. Η εταιρεία εξέδωσε επίσης καθοδήγηση εσόδων για το τρέχον τρίμηνο που ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones κατέγραψε η Visa με άλμα 4,66% ενώ ακολούθησε η 3M με κέρδη 3,53% και η Amgen στο +2,57%.

Σημαντική ήταν και η άνοδο για τις μετοχές της  Harley-Davidson (12,61%) αφού η κατασκευάστρια μοτοσικλετών ανέφερε ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα αποτελέσματα της Meta, τα οποί ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street. Στην κανονική συνεδρίαση η μετοχή της είχε υποχωρήσει κατά 7,72%. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε δεν φαίνεται να ικανοποίησαν την αγορά, με την μετοχή της να σημειώνει αυτή την ώρα πτώση 12%, στην μετασυνεδριακή διαδικασία

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίμηνο η Ford, επίσης μετά το καμπανάκι της αποψινής συνεδρίασης. Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως κατέγραψε καθαρές ζημιές στο τρίτο τρίμηνο, λόγω προβλημάτων  εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και της επένδυσης στο  Argo AI.

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Η Ευρώπη κινδυνεύει με «σοκ» στον εφοδιασμό ντίζελ λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Κέρδη σημείωσε ο χρυσός λόγω της πτώσης του δολαρίου

Κέρδη στις ευρωαγορές λόγω Καναδά – Σε υψηλό πέντε εβδομάδων οι δείκτες