• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα πάνω από τις 5.600 μονάδες για τον S&P 500 με κέρδη άνω του 1%

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο, κοντά στα υψηλά ημέρας, έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν με αισιοδοξία την αυριανή ανακοίνωση για τον πληθωρισμό Ιουνίου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 39.721,36 μονάδες με κέρδη 1,09%, ο S&P 500  στις 5.633,91 μονάδες με άνοδο 1,02% και ο Nasdaq στις 18.647,45 μονάδες με άνοδο 1,18%. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισα σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Οι μετοχές των εταιρειών κατασκευής chip ήταν μεταξύ των μεγάλων νικητών της ημέρας, παρασύροντας τον κλάδο της τεχνολογίας. Η μετοχή της Taiwan Semiconductor  έκλεισε με άνοδο 3,54%, καθώς ανέφερε πως τα έσοδα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η μετοχή της Nvidia έκλεισε με κέρδη 2,69%, της Qualcomm με άνοδο 0,8% και της Broadcom με κέρδη κοντά στο 0,7%.

    Oι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη με την δημοσίευση της έκθεσης του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου. Τα στοιχεία έρχονται μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, τα οποία έδωσαν κάποιες ελπίδες στους επενδυτές για μείωση των βασικών επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδικά αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εξακολουθήσουν να είναι καλά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

    Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν άνοδο 0,1% στον πληθωρισμό σε επίπεδο μήνα και κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Ο δομικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 0,2% από μήνα σε μήνα και 3,4% σε ετήσια βάση.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Home Depot με κέρδη 2,10%, ενώ η Travelers έκλεισε στο +1,99% και η 3M με την McDonald’s στο +1,90%. Άνω του 1% έκλεισαν επίσης οι Apple, Honeywell International, Amgen,  UnitedHealth Group, Johnson & Johnson, Microsoft, Chevron, Goldman Sachs, Verizon Communications, Cisco και Merck & Co..

    Μόλις 2 από τις 30 μετοχές του Dow Jones έκλεισαν με απώλειες, οι Walt Disney (-0,08%) και η Visa (-0,92%).



    ΣΧΟΛΙΑ