• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άλμα 1,85% και νέο ρεκόρ για τον Dow Jones – Συνεχίζεται το πάρτι στον Russell 2000

    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν την Τρίτη οι τρεις κυριότεροι δείκτες της Wall Street, την ώρα που το «πάρτι» στις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης συνεχίζεται για μια ακόμη ημέρα, με τον Russell 2000 να επεκτείνει τα κέρδη του.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 40.954,48 μονάδες με άλμα 742,76 μονάδες ή +1,85%, με τη μετοχή της Unitedhealth Group να πρωταγωνιστεί με άνοδο άνω του 6%, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

    Ο  S&P 500 έκλεισε στις 5.667,20 μονάδες με άνοδο 0,64% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 18.509,34 μονάδες με κέρδη 0,20%. Ο Russell 2000 έκλεισε στις 2.263,32 μονάδες με άνοδο +3,49%, κοντά στα υψηλά ημέρας.

    Οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες τη σκυτάλη από τις mega cap της τεχνολογίας, που οδήγησαν την αγορά τους προηγούμενους μήνες. Η ισχυρή άνοδός του Russell 2000 ξεκίνησε από την ημέρα της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου, την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να ξεπουλούν μετοχές των Big Tech και να στρέφονται σε αυτές της μικρής κεφαλαιοποίησης, προεξοφλώντας την πρώτη μείωση επιτοκίων από τη FED τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση αυτή συνεχίστηκε σε μικρότερο βαθμό και τις επόμενες ημέρες, με τον Russell 2000 να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022.

    Η αγορά είδε την Τρίτη τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο να μένουν αμετάβλητες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μικρή μείωση κατά 0,4%. Σε επίπεδο έτους αυξήθηκαν κατά 2%.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Bank of America ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς ενώ έδωσε και καλή καθοδήγηση για το έτος, με τη μετοχή της να κλείνει στο +5,35%, ενώ η Morgan Stanley, η οποία σημείωσε στο τρίμηνο αύξηση καθαρών κερδών κατά 40%, έκλεισε στο  +0,91%.

    Η μετοχή της Unitedhealth Group σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των τίτλων του Dow Jones, κλείνοντας στο +6,5%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα. Μάλιστα η μετοχή παρέσυρε σε θετικό έδαφος και άλλες μετοχές του κλάδου των ασφαλίσεων.

    Από τις υπόλοιπες μετοχές του Dow Jones, η μετοχή της Caterpillar έκλεισε με κέρδη 4,28% και η Boeing με άνοδο 3,87%. Άνοδο άνω του 2% σημείωσαν οι Home Depot, Dow, American Express, McDonald’s, Goldman Sachs, Nike και Travelers, ενώ άνοδο άνω του 1% σημείωσαν οι JPMorgan, Walt Disney, Verizon,  ΙΒΜ, Procter & Gamble, Coca-Cola, Honeywell International, Salesforce και Johnson & Johnson.

    Στον αντίποδα, τέσσερις μετοχές του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, με τις σημαντικότερα να καταγράφει η  Merck στο -2,09%. Η Microsoft – η οποία  αντιμετωπίζει αντιμονοπωλιακή έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού της Inflection AI – έκλεισε στο -0,98%, η Intel στο -0,35%, παρασυρμένη από τις γενικότερες απώλειες στον κλάδο των εταιρειών παραγωγής ημιαγωγών και η Chevron στο -0,17%, εν μέσω νέας πτώσης της αγοράς πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για την ζήτηση που προκάλεσαν τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Σε χαμηλό μήνα WTI και Brent, προβληματισμός για τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα

    Ευρωαγορές: Μια ακόμη μέρα στο «κόκκινο», βουτιά για τις μετοχές των οίκων μόδας

    UnitedHealth: Άλμα 6,4% του τζίρου παρά τα υψηλά κόστη



    ΣΧΟΛΙΑ