Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Wall: Απώλειες 1,34% για τον S&P 500 μετά το νέο άλμα των αποδόσεων των ομολόγων

Χρηματιστές στη Wall Street

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η γεωπολιτική ανησυχία, η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και κάποια προβληματικά εταιρικά αποτελέσματα πίεσαν τις μετοχές.

Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.665,08 μονάδες με απώλειες -0,98%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.314,60 μονάδες με πτώση -1,34% ενώ ο Nasdaq στις 13.314,30 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,62%.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού αμερικανικού ομολόγου σκαρφάλωσε την Τετάρτη σε νέο υψηλό 16 ετών, ξεπερνώντας κάποια στιγμή το 4,9%, για πρώτη φορά από το 2007.

Η αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν ξανά ύστερα από τα ισχυρά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα οποία επανέφεραν προβληματισμό στην αγορά καθώς δίνουν στη FED περιθώριο για να προχωρήσει στην επόμενη αύξηση των βασικών επιτοκίων.

Πέρα από την αγορά των ομολόγων, οι επενδυτές είδαν με απογοήτευση να ματαιώνεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με ηγέτες της Μέσης Ανατολής στην Ιορδανία, στον απόηχο του χτυπήματος νοσοκομείου στη Γάζα, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς. Η γεωπολιτική κρίση έδωσε ξανά έδαφος για μια νέα άνοδο του πετρελαίου, προσθέτοντας περισσότερες ανησυχίες γύρω από τον πληθωρισμό.

Την ίδια ώρα, η αγορά δεν μπόρεσε να βρει ιδιαίτερη στήριξη αυτή τη φορά στα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Η JB Hunt υποχώρησε κατά 8,85% καθώς ανακοίνωσε χειρότερα των αναμενόμενων κέρδη, η United Airlines βούλιαξε κατά 9,67% μετά την δημοσίευση μιας ήπιας καθοδήγησης για το έτος, ενώ η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε την χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από το 2020, κλείνοντας στο -6,79%, καθώς η αδύναμη απόδοση του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της τράπεζας επισκίασε τους ρυθμούς κερδοφορίας της.

Αντίθετα, η μετοχή της Procter & Gamble σημείωσε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των  μετοχών του Dow Jones, καταγράφοντας άνοδο 2,58%, καθώς ξεπέρασε με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τις προσδοκίες των αγορών. Από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη κέρδη 1,95% σημείωσε η McDonald’s, ενώ στον αντίποδα τη μεγαλύτερη πίεση γνώρισε η Walgreens Boots Alliance με βουτιά 7% και η Caterpillar με απώλειες 4,93%.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης η Netflix ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αύξηση χρηστών στο προηγούμενο τρίμηνο, με την μετοχή της να εκτοξεύεται στις μετασυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές κατά 10%.

Λίγο πάνω από το 10% των εταιρειών στον S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι σήμερα. Από αυτές, περίπου το 78% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Διαβάστε επίσης

Tesla: Η μείωση των τιμών έπληξε τα κέρδη

Netflix: Εντυπωσιακή αύξηση συνδρομητών στο τρίτο τρίμηνο

Ισχυρή άνοδος για χρυσό και πετρέλαιο λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών