• Σχόλιο Αγοράς

    Βουτιά στη Wall Street μετά την αύξηση της ανεργίας σε υψηλά 3 ετών – Βουλιάζουν Amazon, Intel και Snap

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2021 έφτασε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σε μια νέα ένδειξη επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας, προκαλώντας νέας ανησυχία στη Wall Street.

    Ειδικότερα, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ πρόσθεσε τον περασμένο μήνα  μόλις 114.000 νέα μισθολόγια, σε θέσεις εκτός του αγροτικού τομέα. Οι αναλυτές ανέμεναν πως τα νέα μισθολόγια θα φτάσουν στα 175.000.

    Το χτύπημα μάλιστα ήταν διπλό, καθώς τον Ιούνιο τα νέα μισθολόγια διαμορφώθηκαν τελικά, με βάση την αναθεωρημένη προς τα κάτω μέτρηση, στις 179.000. Η αρχική μέτρηση έκανε λόγο για 206.000 μισθολόγια.

    Ο ρυθμός της ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 4,3%, από το 4,1% τον προηγούμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί στο 4,1%.

    Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,2% στον μήνα κατά 3,6% από ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση +0,3% και +3,7% αντίστοιχα.

    Τα νέα στοιχεία επιδεινώνουν την ανησυχία της αγοράς των ΗΠΑ για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς πλέον αυξάνονται οι φόβοι για μια ύφεση. Τα στοιχεία έρχονται μάλιστα μετά από αυτά για τον δείκτη IMS για μεταποίηση στις ΗΠΑ, ο οποίος ήταν κατώτερος των εκτιμήσεων, προκαλώντας βαριές απώλειες στη Wall Street την Πέμπτη.

    Η Wall Street ξεκίνησε την Παρασκευή με νέες βαριές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί στις  39.845,85 μονάδες με πτώση -1,24%, τον S&P 500 στις 5.366,18 μονάδες με πτώση -1,48% και τον Nasdaq στις 16.811,35 μονάδες με βουτιά -2,23%.

    Επιπλέον πίεση στην αγορά των ΗΠΑ προκαλούν και τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Amazon, Intel και Snap το βράδυ της Πέμπτης. Η μετοχή της Amazon κινείται στο -11,20% και της Intel στο -26,59%, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των τίτλων του Dow Jones. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Snap υποχωρεί κατά -22,64%.

    Αντίθετα, τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Apple, οδηγεί τη μετοχή της στο +2,2%, στο άνοιγμα της συνεδρίασης στη Wall Street.

    Διαβάστε επίσης

    Amazon: Απογοήτευσε με τα έσοδα τριμήνου και τo guidance της

    Snap: Απογοήτευση στους επενδυτές για την αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο

    Intel: Καθ’ οδόν για τις μεγαλύτερες απώλειες που έχει γράψει τα τελευταία 24 χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ