Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Βαραίνει το κλίμα και στο ΧΑ

Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές

Πιο έντονα συνεχίζεται η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και θεωρήθηκε αποτέλεσμα του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που επικρατεί διεθνώς. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν λίγο πριν από τις 13:30 στις 638,30 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,60%, με συναλλακτική δραστηριότητα 14,9 εκατομμύρια ευρώ. Απουσία σημαντικών ειδήσεων, η ελληνική αγορά συμπαρασύρεται αναγκαστικά από το βάρος των διεθνών, όπου η αβεβαιότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη επέφερε σημαντικές πτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Επενδυτικό ενδιαφέρον ίσως παρουσιάζουν οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διήμερο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με  εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια του 20ού ετήσιου Συνεδρίου Invest in Greece.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, επιβράδυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο, βάσει των στοιχείων της ΕΣΤΑΤ, παραμένοντας από τους χαμηλότερους στην Ευρωζώνη και απέχοντας πολύ από τον επίσημο στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έπεσε στο 1,1% από το 1,8% του Οκτωβρίου.

Στο βασικό μέτωπο της ελληνικής αγοράς, τις ελληνικές τράπεζες, η σημερινή εικόνα είναι κακή με όλους τους τίτλους να έχουν αρνητικό πρόσημο. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωνε λίγο πριν τις 13:30 η Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ -2,98%), η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα δημοπρασία για 26 ιδιωτικά ακίνητα, μέσω του διαδικτυακού της ιστότοπου.

Την ίδια ώρα στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο μοναδικός τίτλος με θετικό πρόσημο ήταν η Τιτάν (ΤΙΤΚ +0,41%), ενώ τη χαμηλότερη ημερήσια απόδοση κατέγραφε η Μότορ Όιλ (ΜΟΗ -3,78%)