• Σχόλιο Αγοράς

    Βαραίνει το κλίμα και στο ΧΑ

    Χρηματιστές παρακολουθούν τις τιμές


    Πιο έντονα συνεχίζεται η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και θεωρήθηκε αποτέλεσμα του αρνητικού επενδυτικού κλίματος που επικρατεί διεθνώς. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών βρισκόταν λίγο πριν από τις 13:30 στις 638,30 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,60%, με συναλλακτική δραστηριότητα 14,9 εκατομμύρια ευρώ. Απουσία σημαντικών ειδήσεων, η ελληνική αγορά συμπαρασύρεται αναγκαστικά από το βάρος των διεθνών, όπου η αβεβαιότητα για την παγκόσμια ανάπτυξη επέφερε σημαντικές πτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

    Επενδυτικό ενδιαφέρον ίσως παρουσιάζουν οι συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διήμερο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με  εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών στη Νέα Υόρκη, στα πλαίσια του 20ού ετήσιου Συνεδρίου Invest in Greece.

    Σε μακροοικονομικό επίπεδο, επιβράδυνση παρουσίασε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο, βάσει των στοιχείων της ΕΣΤΑΤ, παραμένοντας από τους χαμηλότερους στην Ευρωζώνη και απέχοντας πολύ από τον επίσημο στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή έπεσε στο 1,1% από το 1,8% του Οκτωβρίου.

    Στο βασικό μέτωπο της ελληνικής αγοράς, τις ελληνικές τράπεζες, η σημερινή εικόνα είναι κακή με όλους τους τίτλους να έχουν αρνητικό πρόσημο. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωνε λίγο πριν τις 13:30 η Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ -2,98%), η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα δημοπρασία για 26 ιδιωτικά ακίνητα, μέσω του διαδικτυακού της ιστότοπου.

    Την ίδια ώρα στον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο μοναδικός τίτλος με θετικό πρόσημο ήταν η Τιτάν (ΤΙΤΚ +0,41%), ενώ τη χαμηλότερη ημερήσια απόδοση κατέγραφε η Μότορ Όιλ (ΜΟΗ -3,78%)



    ΣΧΟΛΙΑ