Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Την σκυτάλη από Wall Street παίρνει η Ασία. Πιο αποστασιοποιημένη η Κίνα

Την σκυτάλη από Wall Street παίρνουν οι ασιατικές αγορές, την Τετάρτη, καθώς οι αμερικανικές μετοχές μετά τo ισχυρό sell-off της  προηγούμενης εβδομάδας, σημείωσαν ισχυρή άνοδο, ωθούμενα από τα  τα ισχυρά εταιρικά και μακροοικονομικά  αποτελέσματα της ημέρας. Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε σημείωσε την ισχυρότερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο κλείνοντας 2,17% υψηλότερα, ο Nasdaq αναρριχήθηκε 3%, ενώ ο S&P 500 τερμάτισε 2,1% υψηλότερα.

Στην Ασία, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,27% υψηλότερα στις 22.835,50 μονάδες. «Ο Nikkei φαίνεται να έχει βρεθεί σε υπερπουλημένα επίπεδα» ανέφερε στο Reuters o Soichiro Monji, οικονομολόγος της Daiwa SB Investments.

Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε στις ασιατικές αγορές, τα κινεζικά blue chips φαίνονται πιο αποστασιοποιημένα. Ο δείκτης Shangai Composite κινείται 0,57% υψηλότερα ενώ ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης China A50 ενισχύεται 0,58%. Στο Χονγκ Κονγκ, η αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω εθνικής γιορτής.

Στην Ινδία, ο δείκτης Sensex ενισχύεται 0,32%, ο IDX στην Ινδονησία κινείται 0,51% υψηλότερα, ο STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει άνοδο 1,49% και ο Kospi στη N. Kορέα έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1%.

Στην Αυστραλία, ο ASX τερμάτισε τις συναλλαγές με άνοδο 1,18% στις 5.939.10 μονάδες.