• Σχόλιο Αγοράς

    S&P 500: Έσπασε για πρώτη φορά το όριο των 5.600 μονάδων

    Wall Street


    Προς ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ κινείται στη Wall Street ο S&P 500, ο οποίος ξεπέρασε για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά το όριο των 5.600 μονάδων, με τις μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών να πρωταγωνιστούν για μια ακόμη συνεδρίαση.

    Ειδικότερα, τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη ο S&P 500 στις 5.614,61  μονάδες με άνοδο 0,67%. Προς νέο ιστορικό ρεκόρ κινείται και ο Nasdaq, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται στις 18.596,48 μονάδες με άνοδο 0,91%.

    Σε θετικό έδαφος κινείται και ο Dow Jones, στις 39.506 μονάδες με άνοδο 0,54%.

    Το νέο άλμα των μετοχών του κλάδου των ημιαγωγών ενισχύεται από τα κέρδη της Nvidia, η οποία σημειώνει άνοδο άνω του 2%. H Taiwan Semiconductor  κινείται αυτή την ώρα με άνοδο 2,85 καθώς ανακοίνωσε πως τα έσοδα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο ήταν μπροστά από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Ισχυρά κέρδη καταγράφουν επίσης οι Qualcomm και Broadcom.

    Οι επενδυτές αναμένουν τα αυριανά νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό την Πέμπτη με την δημοσίευση της έκθεσης του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου. Τα στοιχεία έρχονται μετά τα σχόλια του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, τα οποία έδωσαν κάποιες ελπίδες στους επενδυτές για μείωση των βασικών επιτοκίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδικά αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εξακολουθήσουν να είναι καλά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

    Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν άνοδο 0,1% στον πληθωρισμό σε επίπεδο μήνα και κατά 3,1% σε ετήσια βάση. Ο δομικός ΔΤΚ, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, προβλέπεται να έχει αυξηθεί κατά 0,2% από μήνα σε μήνα και 3,4% σε ετήσια βάση.

    Διαβάστε επίσης

    Τζερόμ Πάουελ: Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά για την μείωση του ισολογισμού της FED

    Καφές: Μετά το άλμα του Robusta, κοντά σε υψηλό δύο ετών και η τιμή του Arabica

    Όμιλος Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 8% στο πρώτο εξάμηνο – Κατεβάζει τον πήχη για τα κέρδη του 2024



    ΣΧΟΛΙΑ