• Σχόλιο Αγοράς

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός – Άλμα άνω του 10% για το παλλάδιο, πέρασε τα 1.000 δολάρια η ουγγιά

    Παλλάδιο

    παλλάδιο


    Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε την Τετάρτη ο χρυσός, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, καθώς η αγορά άκουσε τον πρόεδρο της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, να επαναλαμβάνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια φέτος, αν και δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Μάλιστα, το παλλάδιο έσπασε την Τετάρτη το όριο των 1.000 δολαρίων ανά ουγγιά,  με κέρδη άνω του 10%.

    Ο Πάουελ είπε ότι πιθανότατα θα ήταν σκόπιμη μια μείωση των επιτοκίων «κάποια στιγμή φέτος», αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι στη FED για μια τέτοια κίνηση. Είπε πάντως ότι δεν είναι υποχρεωτικό ο πληθωρισμός να φτάσει στον στόχο του 2% για να ξεκινήσει η χαλάρωση της πολιτικής.

    «Ο Πάουελ επιβεβαίωσε ότι οι περικοπές θα γίνουν αργότερα φέτος», δήλωσε ο Aakash Doshi, αναλυτής της Citigroup. «Υπάρχει λιγότερος επιθετικός κίνδυνος».

    Ο χρυσός ανέβηκε 5% τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, μια γρήγορη άνοδος που ξάφνιασε ορισμένους στην αγορά, ιδίως επειδή δεν υπήρξε καμία σημαντική αλλαγή στις προσδοκίες για το πότε η Federal Reserve θα μειώσει το κόστος δανεισμού. Οι αγορές ανταλλαγών παρουσιάζουν πιθανότητα 66% μιας πρώτης μείωσης τον Ιούνιο, σε σύγκριση με 58% στα τέλη Φεβρουαρίου. Τα χαμηλότερα επιτόκια είναι συνήθως θετικά για τον χρυσό.

    Η Citi αύξησε την πρόβλεψή της για το χρυσό για τους επόμενους τρεις μήνες στα 2.200 δολάρια η ουγγιά και αναβάθμισε την πρόβλεψη στα 2.300 δολάρια για τους επόμενους έξι έως 12 μήνες.

    Πώς έκλεισαν τα πολύτιμα μέταλλα

    Ο χρυσός Απριλίου έκλεισε με άνοδο 16,3 δολάρια στα 2.158,2 δολάρια η ουγγιά.

    Την ίδια ώρα, το ασήμι Μαΐου έκλεισε με άνοδο 0,509 δολ. στα 24,493 δολάρια η ουγγιά.

    Το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 102 δολάρια στα 1.048,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 22,4 δολάρια στα 914,4 δολάρια η ουγγιά.

    Τέλος, ο χαλκός Μαΐου έκλεισε με άνοδο 0,0280 δολ. στα 3,8750 δολάρια η λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Placement Πειραιώς: Πληροφορίες για υπερκάλυψη πάνω από 10 φορές – Κοντά στα 14 δισ. οι προσφορές

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προσωρινή αναστολή στην άδεια λειτουργίας της Prelium ΑΕΠΕΥ

    Αγγελική Κοτταρίδη: Απάντηση σε «λιβελλογράφημα» για την αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου



    ΣΧΟΛΙΑ