• Σχόλιο Αγοράς

    Σε νέο χαμηλό τεσσάρων μηνών το πετρέλαιο, κάτω και από τα 78 δολάρια το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Το πετρέλαιο υποχώρησε σε νέο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών, αφού το σχέδιο του OPEC+ να χαλαρώσει από τον Οκτώβριο τις εθελοντικές περικοπές στην παραγωγή του, βάθυνε το πτωτικό κλίμα της αγοράς, προκαλώντας ανησυχία για πιθανή υπερπροσφορά.

    Οι περικοπές της παραγωγής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν να χαλαρώνουν από τον Οκτώβριο, προσθέτοντας βαρέλια σε μια αγορά που πλήττεται από επίμονες ανησυχίες για τη ζήτηση και τις ισχυρές προμήθειες εκτός του ομίλου. Η αντίληψη ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις προμήθειες αργού υποχωρούν έχει επίσης προσθέσει στη μείωση.

    Το WTI για παράδοση Ιουλίου υποχώρησε 1,3% στα 73,25 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ το Brent για διακανονισμό Αυγούστου υποχώρησε 1,1% στα 77,52 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent έπεσε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη υποχώρησε κάτω από το κινητό μέσο όρο των 14 ημερών από τον Μάιο του 2023.

    Ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς περίμεναν ότι ο OPEC+ θα επεκτείνει τις περικοπές μέχρι το τέλος του έτους και οι αντιδράσεις στη συμφωνία της Κυριακής ήταν ανάμεικτες, συμπεριλαμβανομένων των αμφιβολιών για το εάν ο όμιλος θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή καθώς η αντίπαλη προσφορά θα αυξηθεί. Τα βασικά μέλη της συμμαχίας έχουν επίσης υπερβεί τις ποσοστώσεις που τους έχουν ανατεθεί πρόσφατα.

    Ακόμα κι έτσι, η πρόθεση να παραχθεί περισσότερο πετρέλαιο θα έχει ψυχολογικό αντίκτυπο στις αγορές, γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της EnergyScan της Engie SA. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δόθηκε ώθηση 300.000 βαρελιών την ημέρα στον στόχο παραγωγής τους για το επόμενο έτος.

    «Η συνέπεια είναι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου σε ένα πλαίσιο υπερπροσφοράς», ανέφεραν.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Dow Jones, στην αγορά εργασίας ξανά τα βλέμματα

    Πηγές ΝΔ: Η κλειστή πλατφόρμα «Πόθεν Έσχες» που λέει ο Κασσελάκης είναι ανοικτή για αρχικές δηλώσεις!

    Κικίλιας: Οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονται πλέον με το νέο δόγμα στη δασοπυρόσβεση



    ΣΧΟΛΙΑ