• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά τα futures μετά το νέο ρεκόρ του Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Πτωτικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο και το νέο ρεκόρ που κατέγραψε ο Nasdaq.

    Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, ωστόσο στο τέλος της ημέρας όλοι έκλεισαν στο «συν». Ο Dow Jones έκλεισε στις 27.739,73 μονάδες με άνοδο 0,17% με τις πιο κερδισμένες να είναι οι τεχνολογικές Microsoft (2,33%), Apple (2,22%) και Intel (1,74%). Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.385,51 μονάδες με άνοδο 0,32% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 11.264,95 μονάδες με άνοδο 1,06%.

    H αποκάλυψη πως τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι δοκιμές του τελικού σταδίου της μελέτης του νέου της υποψήφιου εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, έδωσε ώθηση χθες στις αγορές, ωστόσο σήμερα φαίνεται να επιστρέφει η απαισιοδοξία λόγω της αβέβαιης πορείας της αμερικανικής οικονομίας. Την Τετάρτη τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι ο κορονοϊός προκαλεί βαρύ πλήγμα στην αμερικανική αγορά, ενώ αξιωματούχοι τόνισαν την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει νέο στήριγμα από το κράτος στην αμερικανική οικονομία. Κάτι τέτοιο περιμένουν οι επενδυτές να γίνει μέσα από την συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών, κάτι που μέχρι τώρα δεν μοιάζει εφικτό.

    Pfizer και BioNTech δήλωσαν ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 που αναπτύσσουν θα κατατεθεί για αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές τον Οκτώβριο, καθώς θα ανακοινωθούν επιπλέον στοιχεία από τα πρώτα στάδια των ερευνών. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ένα από τα πιο γρήγορα κινούμενα στον κόσμο. Κάποιοι περιμένουν να εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ ως το Νοέμβριο, μια εξέλιξη η οποία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό όπλο στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

    Η αγορά μοιάζει να είναι επηρεασμένη από τον πτωτικό ρυθμό ανάπτυξης που παρουσίασε ο δείκτης PMI της Ευρωζώνης. Τον Αύγουστο οι δείκτες PMI επανήλθαν σε ρυθμό απωλειών, αρκετά μικρότερο βέβαια από αυτόν των προηγούμενων μηνών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις 51,7 μονάδες, από 51,8 τον προηγούμενο μήνα. Ο PMI του τομέα των υπηρεσιών υποχώρησε στις 50,1 μονάδες από 54,7 τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, ο σύνθετος PMI υποχώρησε στις 51,6 μονάδες από 54,9 τον Ιούλιο. ]

    Έτσι, τα futures του Dow Jones παρουσιάζουν πτώση κατά 77 μονάδες, ή στο 0,28% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 χάνουν 12 μονάδες στο -0,36%. Τα futures του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq δέχονται ήπιες πιέσεις, στο 0,08%.



    ΣΧΟΛΙΑ