• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: WTI και Brent έσπασαν το σερί των τεσσάρων αρνητικών εβδομάδων

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Με νέα άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, σπάζοντας έτσι το σερί τεσσάρων αρνητικών εβδομάδων.

    Παρά την πτώση της Δευτέρας (όταν και το Brent βρέθηκε σε χαμηλό επτά μηνών και το WTI στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου), το πετρέλαιο κατάφερε να βρει αυτή την εβδομάδα υποστήριξη  από τη νέα, μεγαλύτερη του αναμενόμενου, μείωση των αποθεμάτων αργού του Ιράν, μια σειρά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που άμβλυναν τους φόβους για μια επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τα αντίποινα του Ιράν μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

    Η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Σεπτεμβρίου του  West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 65 σεντς, ή +0,9%, κλείνοντας στα 76,84 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 4,5%.

    Το Brent Οκτωβρίου έκλεισε με κέρδη 50 σεντς, ή +0,6%, για να διαμορφωθεί στα 79,66 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, σημειώνοντας άνοδο 3,7% την εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Κουρσκ: Ουκρανοί στρατιώτες υποστηρίζουν ότι ελέγχουν την πόλη Σούτζα – Διαψεύδει ο δήμαρχος

    Ρωσία: Χωρίς ρεύμα η περιοχή του πυρηνικού σταθμού στο Κουρσκ

    Υπ. Εξωτερικών: Η Ελλάδα στηρίζει την Κοινή Δήλωση ΗΠΑ-Αιγύπτου-Κατάρ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων



    ΣΧΟΛΙΑ