• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 4% μετά τις δηλώσεις της Χεζμπολάχ υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Πάγωσε προσωρινά το ράλι των τελευταίων ημερών στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου με τις τιμές να υποχωρούν κατά 4% καθώς η Χεζμπολάχ φέρεται να δήλωσε ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του Λιβάνου για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ.

    Οι έμποροι περίμεναν να δουν πώς θα απαντήσει το Ισραήλ στην ιρανική πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας, έδειξαν επίσης απογοήτευση για την έλλειψη νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την Κίνα, καθώς οι υπεύθυνες αρχές δεν προχώρησαν σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές.

    Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για το χτύπημα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα, το οποίο απειλεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που προκάλεσε ο τυφώνας Έλεν πριν δύο εβδομάδες, απειλώντας να καταστρέψει εκατοντάδες κατοικίες και υποδομές στην πλούσια περιοχή της Τάμπα.

    Σε αυτό το κλίμα, το  West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 3,57 δολάρια ή -4,6%, για να διαμορφωθεί στα 73,57 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από κέρδη 3,7% τη Δευτέρα.

    Το Brent Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 3,75 δολάρια ή 4,6% στα 77,18 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μία ημέρα μετά τη διαμόρφωσή του στα 80,93 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Milton: Η Φλόριντα ετοιμάζεται για το δεύτερο καταστροφικό χτύπημα τυφώνα μέσα σε λίγες μέρες – Αναμένονται ζημιές έως και 200 δισ. δολαρίων

    Ευρωαγορές: Βαριές απώλειες 1,36% στο Λονδίνο από τη βουτιά του κλάδου εξορύξεων λόγω Κίνας

    Boeing: Προειδοποίηση για τις νέες παραδώσεις αεροσκαφών καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων



    ΣΧΟΛΙΑ