• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 3% για το WTI την Παρασκευή, διεύρυνε στο 5,6% τις μηνιαίες απώλειες

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με βαριές απώλειες έκλεισαν την τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με τις ανησυχίες για ασθενέστερη ζήτηση να αντισταθμίζουν την διακοπή παραγωγής στη Λιβύη.

    Ενώ οι φόβοι στις αρχές Αυγούστου για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ έχουν ξεθωριάσει, τα αδύναμα στοιχεία από την Κίνα έχουν ενισχύσει τις ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση από τον κορυφαίο εισαγωγέα αργού στον κόσμο, ανέφεραν οι αναλυτές. Ο Αύγουστος ήταν μάλιστα ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας που το πετρέλαιο σημειώνει απώλειες.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε την Παρασκευή κατά 2,36 δολάρια ή -3,1%, για να διαμορφωθεί στα 73,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 1,7% ενώ το συμβόλαιο πρώτου μήνα  έκλεισε τον Αύγουστο με συνολικές απώλειες 5,6%. 

    Το Brent Οκτωβρίου έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 1,14 δολάρια ή -1,4% στα 78,80 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με απώλειες 0,3% ενώ σε επίπεδο μήνα με συνολική πτώση 2,4%.

    Το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο του Brent, για παράδοση Νοεμβρίου, έκλεισε την Παρασκευή με απώλειες 1,89 δολάρια ή -2,4%, για να διαμορφωθεί στα 76,93 δολάρια το βαρέλι.



    ΣΧΟΛΙΑ