• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2,5% καθώς παραμένει ο προβληματισμός για τη ζήτηση και εξασθενούν οι φόβοι για τη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom
    γεώτρηση πετρελαίου


    Με βαριές απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς η αγορά συνεχίζει να προβληματίζεται για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης, την ώρα που μειώνονται οι ανησυχίες για μια πιθανή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

    Μάλιστα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, δήλωσε πως η πλευρά του Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφωνεί με τους όρους για μια συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας να υπάρξει αντίστοιχη στάση και από τη Χαμάς.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του  West Texas Intermediate σημείωσε απώλειες 2,28 δολαρίων ή -3% για να διαμορφωθεί στα 74,37 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. ΤΟ συμβόλαιο λήγει στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης. Το πιο ενεργά διαπραγματεύσιμο συμβόλαιο του WTI, παράδοσης Οκτωβρίου, υποχώρησε 1,88 δολάρια ή 2,5% για να διαμορφωθεί στα 73,66 δολάρια το βαρέλι.

    Το Brent Οκτωβρίου από την πλευρά του υποχώρησε κατά 2,02 δολάρια ή -2,5%, στα 77,66 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Το Brent και το WTI διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

    Την ίδια ώρα, πάντως, το συμβόλαιο παράδοση Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό φυσικό αέριο διαμορφώθηκε στα 2,24 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, το υψηλότερο από τις 22 Ιουλίου και αυξημένο κατά 5,3% για τη συνεδρίαση, καθώς οι ενδείξεις για πιο θερμό καιρό αυξάνουν τη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια για τον κλιματισμό.

    Η αγορά παρακολουθεί αυτή την εβδομάδα το συνέδριο των Δημοκρατικών για πιθανές αλλαγές στις πολιτικές του κόμματος για την ενέργεια, αλλά και την ομιλία του Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole. την Παρασκευή.

    Διαβάστε επίσης

    Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση – Ζητά να συμφωνήσει και η Χαμάς

    Ευρωαγορές: Συνεχίστηκε το θετικό μομέντουμ – Κέρδη 1,40% για τον ΙΒΕΧ 35

    Χρηματιστήριο: Οριακά σε θετικό έδαφος χάρη σε ΟΤΕ, Viohalco και Motor Oil – Ρευστοποιήσεις στις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ