• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2% καθώς ξεθώριασαν οι φόβοι για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

    • NewsRoom
    γεωτρήσεις για πετρέλαιο


    Ισχυρή πτώση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τρίτη, μετά από ένα πενθήμερο σερί κερδών, καθώς οι φόβοι για επικείμενη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ υποχώρησαν και η προσοχή των επενδυτών επέστρεψε στις ανησυχίες για τη ζήτηση.

    Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μόνο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που απορρέει από πιθανές συνομιλίες αυτή την εβδομάδα θα αποτρέψει άμεσα αντίποινα.

    Την ίδια ώρα στη μηνιαία έκθεσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειαςδήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά λιγότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως τόσο το 2024 όσο και το 2025, σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη από την έκθεση του Ιουλίου. Ο IEA δήλωσε μάλιστα ότι ακόμη και αν ο ΟΠΕΚ+ δεν ακολουθήσει το σχέδιο να αρχίσουν σταδιακά να χαλαρώνουν ορισμένες περικοπές παραγωγής στο τέταρτο τρίμηνο, τα παγκόσμια αποθέματα θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά μέσο όρο 860.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος.

    Υπενθυμίζεται πως o OPEC τη Δευτέρα μείωσε ελαφρώς την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης για το 2024 και το 2025, επικαλούμενος την ηπιότητα στην Κίνα.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,71 δολάρια ή -2,1% για να κλείσει στα 78,35 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Οκτωβρίου διαμορφώθηκε με απώλειες 1,61 δολαρίων ή -2%, στα 80,69 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Eνέκριναν πακέτο όπλων 20 δισ. δολαρίων για το Ισραήλ

    Ζελένσκι: Αποδείξαμε πως οι Ουκρανοί μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας

    Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε περίπου 100 Παλαιστίνιους μαχητές στη Ράφα



    ΣΧΟΛΙΑ