• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βουτιά 2% για το WTI έφεραν τα στοιχεία για ανεργία και μεταποίηση στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν την Πέμπτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς τα στοιχεία για μεταποίηση και ανεργία από τις ΗΠΑ αύξησαν την ανησυχία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Μάλιστα η πτώση ήρθε παρά την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, όπου το Ιράν εμφανίζεται πρόθυμο για αντίποινα στο Ισραήλ, σχετικά με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

    Η αγορά είδε τις  αρχικές αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ να αυξάνονται στις 249.000 την περασμένη εβδομάδα, υψηλότερα από την πρόβλεψη του Dow Jones, ενώ ο δείκτης μεταποίησης ISM έφτασε στο 46,8%, ποσοστό χειρότερο από το αναμενόμενο, κάτι που αποτελεί σήμα οικονομικής συρρίκνωσης.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,05% στα 76,31 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent Οκτωβρίου υποχώρησε 1,63%, κλείνοντας στα 79,52 δολ. το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Τραπεζικό sell-off στην Ευρώπη με απώλειες 4,5% – Βουτιά για τα μεγάλα χρηματιστήρια

    Χ. Νασράλα: Ο πόλεμος με το Ισραήλ εισήλθε σε νέα φάση – Η Χεζμπολάχ δεν εμπλέκεται στην επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν

    Άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος βλέπει ο Γιάννης Στουρνάρας, προειδοποιώντας για κίνδυνο υπερβολικής υποχώρησης του πληθωρισμού



    ΣΧΟΛΙΑ