• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές απώλειες στον απόηχο του τραπεζικού sell off, στα 80,77 δολάρια το Brent

    πετρέλαιοπηγές


    Με βαριές απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για τις τιμές του πετρελαίου καθώς η κατάρρευση της Silicon Valley Bank το Σαββατοκύριακο προκάλεσε φόβους για πιθανή ύφεση.

    Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την Παρασκευή την SVB, σηματοδοτώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ,  ενώ την Κυριακή σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης, κλείνοντας τη Signature Bank.

    Παράλληλα, οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των καταθετών των τραπεζών στο σύνολό τους, την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαιώνει πως το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό.

    Ωστόσο οι ταραχές στον τραπεζικό τομέα παραμένουν, με τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά προς πιο ασφαλή assets, όπως τα ομόλογα και ο χρυσός, αποφεύγοντας άλλα εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο.

    Η πτώση βρήκε πάντως μια μικρή αντίσταση χάρη στις αναφορές της ING για ισχυρές αγορές από τη Κίνα μια κίνηση που συνδέεται με τη μείωση της διαφοράς τιμής μεταξύ του αργού Brent και του Ντουμπάι.

    Σε αυτό το κλίμα το αργό τύπου West Texas Intermediate  παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 1,88 δολάρια ή +2,5%, κλείνοντας στα 74,80 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το αργό τύπου Brent  παράδοσης Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 2,01 δολάρια ή -2,4%, στα 80,77 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Διαβάστε επίσης

    Σε υψηλό πέντε εβδομάδων ο χρυσός – Μαζική στροφή των επενδυτών στα πολύτιμα μέταλλα

    Bitcoin: Εκρηκτική άνοδος και επιστροφή πάνω από τα 24.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ