• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Θετικός ο Ιούνιος για WTI και Brent – Πάνω από 6% οι απώλειες στο δεύτερο τρίμηνο

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, στην τελευταία συνεδρίαση για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ολοκληρώνοντας τον πρώτο θετικό μήνα για τον μαύρο χρυσό.

    Η αγορά προετοιμάζεται για τις νέες εθελοντικές περικοπές που ξεκινούν από αύριο στη Σαουδική Αραβία, την ώρα που παρατηρείται μια μεγαλύτερη του αναμενόμενου μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τουλάχιστον την προηγούμενη εβδομαδα.

    Το West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 78 σεντς ή 1,1%, για να διαμορφωθεί στα 70,64 δολάρια το βαρέλι.

    Το WTI έσπασε το αρνητικό σερί συνεχόμενων αρνητικών μηνών, με τον Ιούνιο να κλείνει με συνολική άνοδο 3,8%. Ωστόσο, το δεύτερο τρίμηνο το WTI έκλεισε με συνολικές απώλειες 6,7%, ενώ το πρώτο εξάμηνο έκλεισε με απώλειες -12,4%.

    Αντίστοιχα, το Brent Αυγούστου  έκλεισε με άνοδο  56 σεντς ή +0,8% την Παρασκευή, στα 74,90 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο μήνα έκλεισε με κέρδη 3,1% στον μήνα, αλλά το δεύτερο τρίμηνο ολοκληρώθηκε με απώλειες 6,1% και το εξάμηνο με πτώση 12,45%.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.929,4 δολάρια ανά ουγγιά

    Ευρωαγορές: Κέρδη 8,72% για τον Stoxx 600 στο εξάμηνο

    Επιβεβαίωση mononews: Παράταση έως τις 4 Αυγούστου για την λίστα των μεγάλων οφειλετών



    ΣΧΟΛΙΑ