• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, σε χαμηλά 2 εβδομάδων παραμένουν WTI και Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με νέες απώλειες, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, με τις τιμές του WTI και του Brent να διατηρούνται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς οι αβέβαιες προοπτικές για τη ζήτηση από την Κίνα και τα δημοσιεύματα πως το Ισραήλ δεν θα επιτεθεί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν προκαλούν πιέσεις στις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».

    Ειδικότερα, το West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 19 σεντς ή 0,3% για να διαμορφωθεί στα 70,39 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Δεκεμβρίου  έχασε 3 σεντς, ή λιγότερο από 0,1%, στα 74,22 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Τα δύο ενεργά συμβόλαια διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις 2 Οκτωβρίου.

    Εν τω μεταξύ, τα επίσημα εβδομαδιαία στοιχεία για τις προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ θα δημοσιευθούν την Πέμπτη το πρωί, μια ημέρα αργότερα από το συνηθισμένο λόγω της αργίας της Δευτέρας (ημέρα του Κολόμβου).

    Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της S&P Global Commodity Insights αναμένουν ότι η Energy Information Administration θα αναφέρει αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών στα εγχώρια αποθέματα αργού για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Οκτωβρίου. Προβλέπουν επίσης εβδομαδιαία μείωση της προσφοράς κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια για τη βενζίνη και 2,5 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Διαβάστε επίσης

    Amazon Web Services: Επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην πυρηνική ενέργεια – Αναπτύσσει μικρούς αντιδραστήρες στη Βιρτζίνια

    Πυροσβεστική: 26 αγροτοδασικές πυρκαγιές στο τελευταίο 24ωρο

    Lamda Development: Πώς εξελίσσονται τα έργα υποδομής στο Ελληνικό (video)



    ΣΧΟΛΙΑ