• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+

    • NewsRoom
    Πετρελαιοπηγή


    Τέλος στο τετραήμερο πτωτικό σερί έβαλαν την Τρίτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, με την αγορά να αναμένει τη συνεδρίαση του OPEC+ για τα επίπεδα ημερήσιας παραγωγής.

    Οι αρμόδιοι υπουργοί των χωρών του OPEC+ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τους στόχους παραγωγής του 2024. Χώρες της Αφρικής αναμένεται να ζητήσουν αύξηση της παραγωγής τους, την ώρα που η Σαουδική Αραβία θα ήθελε μεγαλύτερη μείωση για να στηρίξει τις τιμές. Σε αυτό το κλίμα, πιο πιθανή θεωρείται, σύμφωνα με το Reuters, μια παράταση της υφιστάμενης κατάστασης και στο επόμενο έτος, παρά μια νέα απόφαση για νέες περικοπές.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του WTIπαράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,55 δολάρια ή +2,1%, για να διαμορφωθεί στα 76,41 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Στο ICE Futures,  το Brent Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά 1,70 δολάρια ή +2,1%, για να διαμορφωθεί  στα 81,68 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Γεραπετρίτη-Μπλίνκεν: Άριστο το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

    Financial Times κατά Σούνακ: Ακατανόητη η ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη, μειώνει τη Βρετανία στα μάτια του κόσμου

    Ισραήλ: Παραδόθηκαν οι 12 όμηροι της Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ