• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέλος στο πτωτικό σερί καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώνονται ξανά

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τερμάτισαν υψηλότερα την Τετάρτη,  έπειτα από τη νέα μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα.

    Η EIA ανέφερε ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουλίου. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση της προσφοράς αργού κατά 2,77 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η S&P Global Commodity Insights.

    Αργά την Τρίτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 3,86 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA έδειξε επίσης εβδομαδιαίες απώλειες των αποθεμάτων βενζίνης κατά 5,6 εκατομμύρια βαρέλια και  κατά 2,8 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα. Η έρευνα της S&P Global Commodity Insights έκανε λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 1,42 εκατομμύρια βαρέλια για τη βενζίνη και 240.000 βαρέλια για τα αποστάγματα.

    Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη στα 13,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η EIA, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, στην Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 31 εκατομμύρια βαρέλια.

    Έτσι το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate αυξήθηκε κατά 63 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί στα 77,59 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το Brent Σεπτεμβρίου Bκέρδισε 70 σεντς ή 0,9% στα 81,71 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

    Τόσο το WTI  όσο και το Brent έκλεισαν την Τρίτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπής Βουλής: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

    Τουρκία: Άγριο ξύλο μεταξύ βουλευτών στην τουρκική εθνοσυνέλευση

    Μητσοτάκης: Το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας



    ΣΧΟΛΙΑ