• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο το Brent

    γεώτρηση πετρελαίου


    Πάνω από τα 87 δολάρια διαμορφώθηκε η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, με την τιμή του αργού να συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στα χθεσινά στοιχεία για την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

    Ειδικότερα, το Brent πρόσθεσε 21 cents ή 0,2% στα 87,55 δολάρια το βαρέλι.

    Οι αγορές στις ΗΠΑ ήταν κλειστές λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου, με το WTI να μη διαμορφώνεται σε κάποια τιμή, αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας βρέθηκε να υποχωρεί σε σχέση με χθες, ανακάμπτοντας αργότερα το απόγευμα.

    Πάντως, παρά την απρόσμενη μείωση των αποθεμάτων, η αγορά παρακολουθεί με προβληματισμό μια σειρά από ενδείξεις για μια πιθανή μείωση της ζήτησης, με τις γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες να μειώνονται τον Μάιο και τις  αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ να αυξάνονται. Το τελευταίο πάντως θα μπορούσε να είναι και ένα θετικό σημάδι, για μια μείωση των επιτοκίων από τη FED μέσα στο 2024.

    Την ίδια ώρα η Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας μείωσε την τιμή για το Arab Light στις αγορές της Ασίας για τον Αύγουστο, αναδεικνύοντας τις πιέσεις στους παραγωγούς του OPEC.

    Πάντως η UBS αναμένει ότι το Brent θα φτάσει τα 90 δολάρια το βαρέλι αυτό το τρίμηνο.

    Διαβάστε επίσης

    Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Ανέλαβε τις ευθύνες της η SAS Technology – Τι συνέβη με το drone της

    Euro 2024: «Καμπάνα» 2 αγωνιστικών στον Τούρκο Ντεμιράλ που σχημάτισε το σήμα των Γκρίζων Λύκων

    Φλωρίδης: Απαντήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ για ασυλία τραπεζών, Τέμπη και υποκλοπές



    ΣΧΟΛΙΑ