• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Συνεχίζονται οι απώλειες για Brent και WTI

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με νέες απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τρίτη, με την αγορά του μαύρου χρυσού να βλέπει τις μετοχές να υποχωρούν την ώρα που συνεχίζονται οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και παραμένουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης.

    Το συμβόλαιο του WTI Σεπτεμβρίου, το οποίο έληξε την Τρίτη διαμορφώθηκε στα  74,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Οκτώβριου υποχώρησε 49 σεντς και διαμορφώθηκε στα 73,17 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Αυτή ήταν η πέμπτη ημέρα πτώσης στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

    Στο Λονδίνο, το Brent για διακανονισμό Οκτωβρίου υποχώρησε 46 σεντς και διαμορφώθηκε στα 77,20 δολάρια το βαρέλι.

    Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι το Ισραήλ αποδέχτηκε μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός και ότι το επόμενο βήμα ήταν να συμφωνήσει η Χαμάς. Σε απάντηση, η Χαμάς αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι σταματούσαν τις διαπραγματεύσεις, λέγοντας πως ήταν «πρόθυμη» να επιτευχθεί συμφωνία.

    Εν τω μεταξύ,πρόσφατα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν συρρίκνωση της εργοστασιακής δραστηριότητας και μείωση της ζήτησης πετρελαίου, ενώ ο μεγαλύτερος εισαγωγέας στον κόσμο εξετάζει επίσης ένα νέο σχέδιο διάσωσης για τον τομέα ακινήτων του .



    ΣΧΟΛΙΑ