• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε νέα χαμηλά επτά μηνών το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε χαμηλά επτά μηνών υποχώρησε το πετρέλαιο, καθώς το sell off στα διεθνή χρηματιστήρια προκάλεσε πίεση στην αγορά, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τα σημάδια παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

    Το WTI για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 58 σεντς και διαμορφώθηκε στα 72,94 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη. Την ίδια ώρα το  Brent για διακανονισμό Οκτωβρίου υποχώρησε 51 σεντς και διαμορφώθηκε στα 76,30 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

    Η πτώση στις τιμές ήρθε παρά την αύξηση του κινδύνου κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή αλλά και της επερχόμενης επέλασης του κυκλώνα Ντέμπυ στις ανατολικές ακτές στις ΗΠΑ.

    Μια μικρή στήριξη στην αγορά προσέφερε και το κλείσιμο του μεγαλύτερου κοίτασματος πετρελαίου της Λιβύης, το οποίο σταμάτησε πλήρως την παραγωγή καθώς η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας ισχυρίστηκε «πολιτικό εκβιασμό».

    Η Σαουδική Αραβία αύξησε επίσης την τιμή του ναυαρχίδας αργού πετρελαίου της στην Ασία για πρώτη φορά μέσα σε τρεις μήνες, ένα ενδεικτικό σημάδι ότι το βασίλειο παραμένει σίγουρο για τη ζήτηση στην περιοχή. Ωστόσο, προχώρησε σε σημαντικές περικοπές για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Capital Ecomomics για ΗΠΑ: Ο κίνδυνος μιας σκληρής προσγείωσης ανέβηκε, αλλά δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο

    Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Πρωτιά στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Ιούλιο

    Wall Street: Σε τροχιά για τη χειρότερη πτώση από το 2022 ο S&P 500 – Τι λένε οι αναλυτές στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ