• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο μηνών Brent και WTI με άνοδο 2%

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Νέα άνοδο σημείωσαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, μετά και την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση στον αριθμό των ενεργών εξέδρων πετρελαίου στις ΗΠΑ και τους φόβους για κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

    Τα δεδομένα από την εταιρεία υπηρεσιών πετρελαιοειδών Baker Hughes την Παρασκευή έδειξε ότι ο αριθμός των ενεργών εξέδρων πετρελαίου μειώθηκε κατά έξι την περασμένη εβδομάδα σε 479, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2021, σύμφωνα με τους αναλυτές της ING.

    Ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων πετρελαίου μειώθηκε για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes.

    Η αγορά είναι επίσης νευρική για τον τυφώνα Beryl, αν και δεν αναμένεται πως θα προκαλέσει σημαντικές διακοπές στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στον κόλπο του Μεξικού.

    Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Αυγούστου σημείωσε άνοδο 1,84 δολ. ή 2,3% στα 83,38 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο κλείσιμο συμβολαίου από τις 26 Απριλίου.

    Το Brent Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,60 δολ. ή 1,9%, στα 86,60 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, το υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Επιθέσεις κατά στόχων στη βόρεια Συρία

    Πατέλης: Πιέζουμε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθεις, αλλιώς θα παρέμβουμε

    Σαουδική Αραβία: Ανακοίνωσε την ανακάλυψη 7 κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου



    ΣΧΟΛΙΑ