Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 2023 το WTI με άνοδο 1,8%

πετρελαιοπηγή

Ανοδικά, εν μέσω ανησυχίας για τις προμήθειες πετρελαίου και μετά από μια νέα απότομη μείωση αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ , έκλεισαν οι τιμές του αργού την Τετάρτη.

Η άνοδος ήρθε μετά  από σχόλιο ανώτερου αξιωματούχου της Ουκρανίας στο Politico, σύμφωνα με τον οποίο ενδέχεται να υπάρξουν επιθέσεις σε ρωσικά λιμάνια και δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα.

Την ίδια ώρα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε  αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Αυγούστου, αλλά  ταυτόχρονα σημαντική μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια και των διυλισμένων προϊόντων κατά 10,7 εκατομμύρια βαρέλια.

Το WTI Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 1,48 δολάρια ή 1,8% στα 84,40 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Νοεμβρίου 2022.

Το Brent Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 1,38 δολάρια ή 1,6% και διαμορφώθηκε στα 87,55 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδό από τις 23 Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Νέες απώλειες εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω καταστροφικών πλημμυρών

Κομισιόν: 400 εκατ. ευρώ οικονομική βοήθεια στη Σλοβενία μετά τις φονικές πλημμύρες