• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε υψηλά δύο εβδομάδων διαμορφώθηκαν Brent και WTI

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Σε υψηλά δύο εβδομάδων έκλεισαν την Πέμπτη οι τιμές των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, καθώς η αγορά βρίσκει ξανά στήριξη στις ενδείξεις για τη βελτίωσης της ζήτησης στις ΗΠΑ.

    Το αργό ακολούθησε τα κέρδη που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά από τις αισιόδοξες αναγνώσεις σχετικά με τα στοιχεία για την μεταποίηση και τις υπηρεσίες στην Κίνα.

    Πάντως η αγορά είδε με προβληματισμό την ανακοίνωση των αρχικών εκτιμήσεων της Eurostat για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, ο οποίος υποχώρησε αλλά χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Κάτι που ενθαρρύνει την εκτίμηση πως οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να συσφίγγουν επιθετικά τη νομισματική πολιτική, θέτοντας πιθανώς το έδαφος για μια μεταγενέστερη οικονομική ύφεση που θα μπορούσε τελικά να μετριάσει τη ζήτηση ενέργειας.

    Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Απριλίου του West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 47 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 78,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το υψηλότερο κλείσιμο για συμβόλαιο πρώτου μήνα από τις 16 Φεβρουαρίου.

    Το Brent Μαΐου ανέβηκε κατά 44 σεντς, ή 0,5%, στα 84,75 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, επίσης στον υψηλότερο διακανονισμό σε δύο εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Υποχώρηση μετά από τρεις μέρες ανόδου



    ΣΧΟΛΙΑ