Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Πτώση μετά τη νέα απόφαση των ΗΠΑ για πωλήσεις στρατηγικών αποθεμάτων

φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε νέες πωλήσεις 26 εκατ. βαρελιών από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου της.

Η αγορά είδε επίσης με προβληματισμό τα νέα για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, ο οποίος επιβραδύνθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο αλλά με χαμηλότερο από το αναμενόμενο ρυθμό, κλείνοντας στο 6,4% (από 6,5% τον προηγούμενο μήνα.) Σε επίπεδο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Αντίθετα, η αγορά βρήκε ένα μικρό στήριγμα στην έκθεση του OPEC για την παγκόσμια παραγωγή το 2023. Το καρτέλ αναθεώρησε ελαφρά προς τα πάνω την πρόβλεψή του, για 2,32 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθώς θεωρεί πως η απόσυρση μιας σειρά από περιοριστικά μέτρα στην Κίνα θα ενισχύσει τη ζήτηση.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο Μαρτίου του West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 1,08 δολάρια, ή σχεδόν -1,4%, για να διαμορφωθεί στα 79,06 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Απριλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 1,03 δολάρια ή -1,2%, στα 85,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Διαβάστε επίσης

Χρυσός: Αγχωτική επιστροφή σε θετικό έδαφος μετά τα χαμηλά 5 εβδομάδων

Κίνα: Ο δείκτης τιμών παραγωγού μειώθηκε κατά 0,8% τον Ιανουάριο

OPEC: Βελτίωση της παγκόσμιας ζήτησης αργού βλέπει το καρτέλ