Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Σχόλιο Αγοράς

Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια επέστρεψε το WTI – Ανοδική η εβδομάδα και για το Brent

πετρελαιοπηγή

Με κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ενισχύοντας τα συνολικά κέρδη της εβδομάδας για τα ενεργά συμβόλαια.

Οι τιμές του πετρελαίου βρήκαν πρόσθετη στήριξη μετά την πτώση του δολαρίου ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα και τις διαδοχικές εβδομαδιαίες μειώσεις στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου αυξήθηκε κατά 83 σεντς ή +1,1%, για να διαμορφωθεί στα 80,06 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 2,3%.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο αυτό της παράδοσης Ιουλίου αυξήθηκε κατά 84 σεντς ή 2,2% στα 79,58 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, το Brent Ιουλίου ανέβηκε 71 σεντς ή 0,9%, στα 83,98 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 1,4%. Το συμβόλαιο έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Χαμάς: Απορρίπτει κάθε στρατιωτική παρουσία στην παλαιστινιακή γη

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα επιδιώξει στενότερες σχέσεις με την ΕΕ, αν κερδίσει τις εκλογές

Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο της Rosneft μετά από επίθεση ουκρανικού drone17