• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Πάνω από τα 80 δολάρια επέστρεψε το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά σχεδόν 4% τη Δευτέρα, με τις παγκόσμιες τιμές του Brent να ξεπερνούν τα 80 δολάρια το βαρέλι και να σταθεροποιούνται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Αυγούστου.

    Στην επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου του 2023 κατά αμάχων στο Ισραήλ, η οποία οδήγησε σε μια σειρά πολέμων στην περιοχή, η αγορά του πετρελαίου εκτίμησε πως ο  καθώς ο κίνδυνος μιας ισραηλινής απάντησης στην ιρανική πυραυλική επίθεση της περασμένης εβδομάδας έχει πλέον αυξηθεί, αυξάνοντας την πιθανότητα για μια πιο άμεση σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν που θα μπορούσε να απειλήσει τις προμήθειες αργού από την περιοχή.

    Το Brent Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά 2,88 δολάρια ή 3,7%, για να διαμορφωθεί στα 80,93 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.  Οι τιμές για τον πρώτο μήνα διαμορφώθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

    Το West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίο αυξήθηκε κατά 2,76 δολάρια ή 3,7% για να διαμορφωθεί στα 77,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης – επίσης το υψηλότερο κλείσιμο από τα τέλη Αυγούστου.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Θεσσαλονίκη: Μείωση ποινών για την υπόθεση του φορτίου με τα 500.000 χάπια ectasy

    Λίβανος: Νέα εντολή εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό για κτήρια στα νότια προάστια της Βηρυτού

    Πειραιάς: Υπό έλεγχο η φωτιά στο εγκαταλελειμμένο κτήριο – Κανονικά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού



    ΣΧΟΛΙΑ