• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ούτε ο OPEC+ κατάφερε να ανατρέψει την πτώση – Νέα χαμηλά έτους για το WTI

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με νέες απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα σημάδια ήπιας ζήτησης αντιστάθμισαν την απόφαση του OPEC+ να παρατείνει για δύο μήνες τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής.

    Μάλιστα, η νέα πτώση ήρθε παρά και τη νέα μείωση των αποθεμάτων αργού την τελευταία εβδομάδα, καθώς τα στοιχεία για εβδομαδιαία μείωση της κατανάλωσης βενζίνης στις ΗΠΑ τροφοδότησαν τις  ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές της ζήτησης. Η αγορά φαίνεται να ανησυχεί πολύ για την έκθεση της Παρασκευής για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο μεγαλύτερης του αναμενόμενου επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε την Πέμπτη ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,9 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου. Οι αναλυτές της Macquarie είχαν προβλέψει μείωση της προσφοράς αργού κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια. Αργά την Τετάρτη, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε πτώση των αποθεμάτων αργού κατά 7,4 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται τα στοιχεία.

    Η έκθεση EIA, έδειξε  ωστόσο  εβδομαδιαία αύξηση της προσφοράς βενζίνης κατά 800.000 βαρέλια. Οι αναλυτές της Macquarie ανέμεναν αύξηση της προσφοράς 900.000 βαρελιών για βενζίνη. Η ζήτηση για βενζίνη, μειώθηκε, με τη συνολική βενζίνη κινητήρων να φτάνει στα 8,938 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, από 9,307 εκατομμύρια bpd από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της EIA.

    Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητη κατά 13,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης Cushing, της Οκλαχόμα, μειώθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια στα 26,4 εκατομμύρια βαρέλια.

    Σε αυτό το κλίμα  το West Texas Intermediate για παράδοση τον Οκτώβριο υποχώρησε κατά 5 σεντς, ή σχεδόν -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 69,15 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Δεκεμβρίου.

    Το  Brent Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 10 cents, στα 72,69 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, κλείνοντας στη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2023.

    Διαβάστε επίσης

    OPEC+: Αναβολή για 2 μήνες στα σχέδια για αύξηση της παραγωγής μετά την βουτιά του πετρελαίου

    Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ “πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων”

    Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση σε κανένα ερώτημα



    ΣΧΟΛΙΑ